PCTECHTech&IT

Ar fi bine să faceți update la driver-ul GeForce

Dacă în acest moment încă mai folosiți varianta 430.39 de driver pentru placa voastră video Nvidia GeForce, este recomandabil să faceți update pe cât de rapid puteți cu putință la varianta 430.53.

Nvidia a confirmat o serie de rapoarte din ultimele zile conform cărora varianta veche de driver provoca o degradare severă a performanței, fiind stresat fără rost procesorul. Astfel, jocurile vor merge mult mai greu ca în mod normal, iar sistemul în general ar putea da semne de parcă ar merge în reluare.

Din fericire, problema a fost identificată și a fost reparată cu varianta 430.53 a driver-ului GeForce, ce a fost lansată seara trecută. Așa că dacă ați dat de vreo problemă legată de procesor sau performanță în ultima vreme, instalați noul driver și totul ar trebui să meargă iarăși ca în mod normal.

Nu este prima dată când un driver provoacă probleme, chiar și pentru cei de la Nvidia, în trecut fiind incidente de supra-încălzire la laptop-uri sau defectarea a ceva atât de banal ca Start Menu din Windows 10. Nici driver-ul grafic al plăcilor Radeon nu aș putea spune că stă mai bine, accelerarea hardware pe RX 480 pentru codare video fiind în continuare problematică în orice driver făcut după 2017.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button