MORE

Aquarius M10, o tableta Ubuntu care se poate transforma intr-un PC

Compania Canonical anunta o tableta care ar trebui sa fie pe placul celor care s-au saturat de Android, Windows si iOS. Aquarius M10 este o tableta bazata pe sistemul de operare Ubuntu si vine cu o functie foarte inedite care ii extind cu mult utilitatea sa dincolo de o tableta normala. Poate deveni un PC complet.

Aquarius M10 este o tableta de 10.1 inch, cu un ecran care suporta o rezolutie maxima de 1920×1200. Are la baza un chipset MediaTek MT8163A, quad core, care functioneaza la 1.5GHz. Pe partea video, are un Mali-T720 MP2 care functioneaza la 600MHz. Ca memorie, are 2GB de RAM si 16GB de stocare, plus suport pentru carduri SD cu o capacitate de pana la 64GB.

Tableta dispune de doua camere, de 8 si 5 megapixeli, o baterie de 7280mAh, un conector MicroUSB, unul MicroHDMI,  si o varietate de senzori.

bq-comparison-chart

Va intrebati probabil de ce are un conector HDMI, eh, tocmai aici intervine partea interesanta. Atunci cand este conectata la un monitor, tableta Aquarius M10 va functiona ca un PC. Dar nu in sensul in care va functiona Windows Continuum ca un PC, ci ca un PC adevarat.

Ubuntu permite functii de multi-tasking si acces in continuare la functiile tabletei atunci cand se afla in modul de PC. Nu a fost dezvaluit un pret sau o data de lansare exacta sau un pret, dar aparent va sosi candva in luna martie, pe undeva pe la 250 de euro.

[OMG Ubuntu]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button