PCTECHTech&IT

APU-urile vor primi un update de driver grafic destul de rar

AMD are un avantaj foarte mare în ceea ce privește forța brută a procesoarelor grafice integrate în APU-urile sale, comparativ cu ce are de oferit Intel. Suficientă putere încât APU-urile Ryzen G pot fi folosite pentru ceva gaming, fără o placă video dedicată.

Dar poate nu prea mult gaming, pentru că nu primesc prea des update-uri. Conform unei declarații oficiale emise de companie, componenta grafică din APU-uri Ryzen G va primi un update de driver doar de patru ori pe an.

La fiecare trei luni va sosi un update, cu certificare WHQL, așa că dacă țineați morțiș să testați un joc ce necesită optimizare în ziua lansării pe partea de driver, va trebui să vă puneți pofta în cui.

Decizia luată de AMD probabil ține mai mult de lipsa companiei de resurse suficiente cât să asigure validarea driverelor de APU cu aceeași frecvență ca a celor de GPU… și având în vedere starea în care sunt driverele de GPU, nu prea este de mirare.

Știu că e un soi de glumă pe internet că driverele AMD sunt oribile, una care datează de pe vremea când erau chiar OK, dar nu pot să spun că am fost prea bucuros să văd că ultimul driver, necesar pentru ca The Crew 2 să funcționeze, distruge orice înseamnă abilitate de înregistrare accelerată prin hardware. Nu spun că 17.7.2 a fost ultimul driver bun făcut de AMD, dar PC-ul meu ține morțiș să afirme tocmai asta.

Așa că întârzierea driverelor de APU poate că nu este o idee rea.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button