TECH

Canon anunță un senzor APS-H CMOS de 250 Megapixeli

Canon este pe cale să transforme episoadele aproape SF, din CSI in realitate, cu noul senzor APS-H CMOS. Astfel, toate acele glume la adresa zoom-in-ului pe cele mai mici detalii cu putință în mai toate serialele despre crime groaznice, vor deveni irelevante în curând, mulțumită acestui senzor de 250 Megapixeli.

Practic, senzorul APS-H nu are tocmai 250 Megapixeli, ci doar 246,7, destui cât să îi ofere o rezoluție de 19580×12600, o rezoluție care este de 100 și de ceva ori mai mare comparativ cu Full HD-ul pe care îl folosesc majoritatea monitoarelor. La o asemenea rezolutie, cine sta sa se mai uite la 0.3 Megapixeli.

Senzorul poate capta atât de multe informații încât va putea descifra scrisul de pe un avion ce zboară la o altitudine de 18 kilometri.

Partea mai putin impresionantă a lui APS-H CMOS, este că poate înregistra video la această rezoluție dor la 5 cadre pe secundă. Poate că nu pare a fi mult, dar considerați că nu există multe plăci video care pot reda rezoluția aceasta, memoria fiind factorul care decide ce rezolutie poate reda, da barem un film ce merge la 5 cadre pe secundă.

Mai mult de atât, senzorul APS-H poate să fie montat pe un DSLR normal, de zi cu zi, însă nu va fi implementat în camerele dedicate utilizatorului de rând deocamdată. Cel mai probabil din cauza costurilor mari de productie si al pretului… care banuim ca este cat un apartament in centru! 

Ținta inițială vor fi companiile de securitate, ce produc camere de supraveghere și unelte pentru prevenirea elementului infractional. Asta înseamnă că toate acele episoade din CSI în care dădeau zoom-in pe reflexia unui criminal de pe un șurub ar putea fi mai aproape de realitate decât ați crede.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button