Știri ITTECHTelefoane

Aproape jumătate din posesorii de iPhone vor să ia următorul model

O știre de la începutul acestei săptămâni a indicat că noile modele de iPhone din acest an ar putea fi cea mai mare lansare de telefoane pentru Apple din ultimii 6 ani. Acum, un sondaj de la Loup Ventures sugerează că intenția de a face upgrade între utilizatorii de iPhone este mult mai mare în acest an decât anul trecut.

Loup Ventures a chestionat 530 de consumatori din Statele Unite ale Americii cu privire la „intenția lor de a cumpăra” noile modele iPhone din acest an. Dintre cei 530 care au fost chestionati, circa 48% au spus ca au planificat să facă upgrade la un iPhone mai nou în următorul an.

48 de procente este o cotă mult mai mare decât anul trecut, când 25 de procente au spus că au planificat să achiziționeze un nou iPhone în următorul an. Loup Ventures avertizează cu toate acestea că 48% este un „excedent” și că intenția de a cumpăra versus conversia efectivă a achiziției poate varia:

Acest sondaj a arătat o intenție surprinzător de ridicată de a face upgrade, sugerând că 48% dintre proprietarii actuali de dispozitive iPhone intenționează să facă upgrade la un iPhone mai nou în anul următor, comparativ cu 25% în luna iunie a anului trecut.
Acest procent de 48% este un excedent și, prin urmare, ar trebui să fie temperat (intenția de a cumpăra versus conversia efectivă a achiziției variază de la ciclu la ciclu), dar sondajul este totuși un indicator pozitiv al cererii viitoare de iPhone.

Studiul a întrebat, de asemenea, utilizatorii Android dacă intenționează să treacă la un iPhone în anul următor, descoperind că 19% dintre utilizatorii de Android intenționează să facă trecerea, comparativ cu 12% de anul trecut.

În cele din urmă, sondajul a atins interesul consumatorilor în ceea ce privește realitatea augmentată – o zonă pe care Apple a fost incredibil de insistent:

De asemenea, am întrebat dacă respondentul ar avea mai mult, mai puțin sau neschimbat interesul de a cumpăra un telefon care să aibă capacități mai puternice de realitate augmentată. De data aceasta, 32% dintre respondenți au declarat că vor fi mai interesați, comparativ cu 21% atunci când am adresat aceeași întrebare în septembrie 2017. În timp ce răspunsul cel mai comun este încă „neschimbat”, interesul ascendent reflectă evoluția lentă, dar constantă pentru importanța realității augmentate mobile.

În timp ce sondajele, cum ar fi acesta, ar trebui să fie tratate și cu scepticism, este clar că, conform acestor date și a zvonurilor provenite din lanțul de aprovizionare, anul acesta va fi un an mare pentru upgrade-urile de iPhone.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button