TECH

Aproape două treimi din angajații domeniului tehnic din State folosesc un VPN

Un sondaj ce are ca temă conștientizarea securității pe internet a dezvăluit că 65% din angajații din sectorul tehnic din Statele Unite ale Americii folosesc în acest moment o rețea virtuală privată (virtual private network – VPN) fie pe dispozitivele de la muncă, fie pe cele personale, uneori chiar pe ambele.

Chiar dacă o mare parte din acest procent se datorează faptului că un VPN este instalat pe dispozitivele de la muncă, în ultima perioadă a crescut numărul persoanelor care au ales să folosească un VPN pe dispozitivele personale, ca urmare a modificărilor din trecut și a propunerilor de schimbare ale legislației actuale.

Sondajul Wombat Security a descoperit că 41% dintre cei intervievați folosesc un VPN pe laptopul personal, în timp ce 31% folosesc un astfel de produs pentru dispozitivele mobile. NordVPN a anunțat că a înregistrat o creștere de 300% în rata de adoptare a serviciilor pe care le oferă atât în Statele Unite ale Americii cât și în Regatul Unit al Marii Britanii, ca urmare a amenințărilor legislative apărute în ambele țări.

Acum ceva timp în urmă, în luna martie, atât Senatul cât și Camera Deputaților au anulat legile privitoare la dreptul la intimitate create de Comisia Federală de Comunicații (Federal Communications Commission – FCC), dând astfel posibilitatea furnizorilor de internet să vândă agențiilor de publicitate istoricul navigării pe internet și datele referitoare la locația clienților.

În prezent, guvernul american ia în considerare renunțarea la regulile privitoare la neutralitatea internetului, ceea ce înseamnă că furnizorii serviciilor de internet și de date mobile ar putea efectiv să creeze un Internet în două viteze. Companiile care plătesc un preț premium ar urma să aibă traficul pentru site-urilor lor prioritizat, în timp ce tot restul populației ar avea o conexiune cu o viteză mai redusă. Verizon, unul dintre furnizorii mai importanți de telefonie mobilă din State, limitează deja capacitatea streaming-ului video.

VPN-urile pot rezolva o bună parte din aceste probleme. Folosirea unui VPN face imposibilă pentru un provider de internet detectarea istoricului navigării sau modul în care este folosit traficul.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button