Știri ITTECHTelefoane

Aproape 90% preferă Apple Watch Series 1 în loc de Apple Watch Series 3

Un nou raport al pieței are câteva știri interesante pentru Apple astăzi. Partea bună este Apple Watch continuă să domine piața, cu o cotă de piață de 41% – aproape dublă față de cel de pe locul 2, ocupat de Fitbit, la 21%. Iar piața smartwatch-urilor în ansamblu a crescut cu 37% față de anul trecut.

Dar au existat și două părți proaste.

În primul rând, spune Counterpoint Research, cota Apple a scăzut în ultimul trimestru, de la 48% în al doilea trimestru 2017 la 41% in același trimestru al acestui an. Cea mai mare parte a acestei schimbări pare să se datoreze lui Fitbit, care a avut parte de o creștere semnificativă de la 8% la 21%.

În al doilea rând, aproape nouă din zece cumpărători de Apple Watch votează pentru Series 1 mai veche și mai ieftină. Counterpoint sugerează că majoritatea oamenilor achiziționează Series 3 doar dacă doresc modelul celular.

În ciuda hype-ului inițial, utilizatorii Apple iPhone aleg de fapt Series 1 ca o opțiune non-celulară față de modelul non-celular Series 3, lucru care a surprins mulți observatori din industrie. Acest lucru arată, de asemenea, că utilizatorii Apple aleg Series 3 preferabil dacă doresc să adauge conectivitate celulară, altfel Series 1 rămâne cel mai popular model care contribuie la aproape nouă din zece Apple Watch vândute în al doilea trimestru din 2018. În timp ce acest lucru este minunat pentru Apple din perspectiva unui ecosistem, din punct de vedere al prețului mediu de vânzare nu este același bum pe care Apple îl așteaptă cu modelele iPhone mai noi în fiecare an.

Întrebarea cheie, desigur, este modul în care imaginea se va schimba după lansarea Series 4. Series 4 oferă o suprafață vizibilă cu aproximativ 15% mai mare prin reducerea drastică a cadrelor. O nouă față a ceasului permite, de asemenea, nouă complicații în plus față de timp, permițând să se vadă mai multe informații dintr-o privire.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button