Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Apple WWDC 2014 pe scurt

/
/
/
/
image

Luni seara a avut loc WWDC 2014, conferinta anuala tinuta de Apple pentru prezentarea viitoarelor sisteme de operare pentru telefoanele si calculatoarele lor. iOS 8 si update-ul major de OS X, Yosemite, au parte de compatibilitate reciproca mai mult ca niciodata. Mult anticipat, iOS 8 ofera o multime de functii noi, precum quick reply la mesaje, acces rapid la contacte favorite, o aplicatie dedicata colectarii datelor legate de sanatate din aplicatiile terte destinate acestui scop, o versiune imbunatatita a aplicatiei Photos, o tastatura imbunatatita si suport pentru tastaturi terte unde deja binecunoscutul SwiftKey si-a facut intrarea, Family Sharing, iCloud Drive ce tinde sa inlocuiasa Dropbox si multe multe altele.

Vizavi de compatibilitatea cu OS X, din toamna vom putea prelua nativ apelurile primite pe telefon direct pe Mac, acesta comportandu-se ca un speaker bluetooth. Putem incepe compunerea unui mail, de exemplu, pe Mac si il putem continua pe telefon. Sau invers. Apple a mai prezentat o noua functie pentru aplicatia Mail si anume posibilitatea atasarii documentelor mari si trimiterea acestora oricarui recipient. Acestea pot ocupa pana la 5 GB. Yosemite, noua versiune a OS X-ului, prezinta imbunatatiri la mai toate aplicatiile si intra in trendul impus de iOS 7 din punct de vedere al designului. Spotlight-ul, unealta de cautare a sistemului de operare, a fost drastic imbunatatita, ofera posibilitatea primirii si trimiterii de mesaje text, nu numai iMessage ca pana acum, poate porni hotspot-ul telefonului fara ca acesta sa fie pornit sau accesat. Per total, Yosemite a primit refresh-ul de care avea mare nevoie din punct de vedere al design-ului, dar si din punct de vedere al functionalitatii.

Pe partea de app developement s-a intamplat insa adevarata magie, Apple prezentand un nou motor grafic pentru iOS ce permite dezvoltarea jocurilor cu grafica enorm ridicata fata de metodele anterioare, Cryengine sau Epic fiind doar cativa din greii care au profitat de acesta. Dar probabil cel mai important aspect al conferintei a fost faptul ca si-au lansat propriul limbaj de programare, drivat din Objective-C, insa mult mai usor de inteles si de manevrat. OS X 10.10 Yosemite si iOS 8 vor fi disponibile public din toamna, insa iOS 8 poate fi instalat de cei care detin un cont de developer la Apple, iar Yosemite are un beta public si poate fi instalat chiar astazi.

Am instalat si noi iOS 8 pe un iPhone 5c, si puteti vedea imaginile cu acest sistem de operare ruland pe 5c, cat si parti din conferinta in Zona de astazi.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar