Știri ITTECHTelefoane

Apple Watch va primi funcția ECG odată cu versiunea de watchOS 5.1.2

Atunci când au anunțat funcția de electrocardiogramă (ECG) pentru Apple Watch Series 4 la evenimentul din septembrie, Apple a dezvăluit doar că va fi lansat „mai târziu în acest an.” Acum, un nou zvon spune că aplicația ECG pe Apple Watch va sosi odată cu update-ul 5.1.2 al lui watchOS.

Conform documentelor interne Apple obținute de MacRumors, watchOS 5.1.2 va permite noua caracteristică de sănătate atunci când aceasta va ieși din beta.

Apple Watch Series 4 va fi primul dispozitiv compatibil ECG, aprobat de FDA, pe care consumatorii îl vor putea achiziționa fără prescripție medicală. Specialiștii din domeniul medical au luat în considerare această variantă înainte de lansarea aplicației ECG, și sunt de părere că aceasta va salva vieți.

Utilizatorii vor putea efectua citiri ținând degetul timp de treizeci de secunde pe coroana digitală. Iată cum funcționează electrocardiogramele:

Un ECG măsoară activitatea electrică a inimii pe o perioadă de timp, detectând mici modificări electrice pe piele create de modelul electrofiziologic al inimii de depolarizare și repolarizare în timpul fiecărei bătăi a inimii. Un ECG poate ajuta la detectarea unei varietăți de probleme cardiace.

Aplicația ECG pe Apple Watch Series 4 va fi lansată în Statele Unite pentru început. Cu toate acestea, utilizatorii din alte țări vor putea să utilizeze această funcție schimbând setarea pentru regiune.

Documentele văzute de MacRumors descriu cele mai bune practici pentru angajații Apple atunci când vorbesc despre caracteristica Apple Watch ECG cu clienții.

Companiile Apple Store sunt instruite să sfătuiască clienții că aplicația ECG „nu este destinată să fie un dispozitiv de diagnosticare sau să înlocuiască metodele tradiționale de diagnosticare” și „nu ar trebui utilizată pentru a monitoriza sau urmări boala sau pentru a schimba medicamentul fără să vorbească mai întâi cu medic„, potrivit documentului Apple.

Nu există o dată exactă când va fi lansat watchOS 5.1.2, dar cu cea de-a doua versiune beta a software-ului lansată acum trei săptămâni, probabil că nici versiunea finală nu va mai dura mult până să apară.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button