TECHTech&ITTelefoane

Apple Watch Series 4 – ce aduce nou față de generațiile precedente?

Primul dispozitiv dezvăluit aseară a fost Apple Watch Series 4. În timp ce știam deja că dispozitivul va avea un ecran mai mare, Apple a avut și alte trucuri în mânecă.

În primul rând, Apple Watch Series 4 prezintă ceea ce Apple spune că este un afișaj de 30% mai mare. Cu acest display, Apple prezintă câteva fețe noi de ceas care arată mai multe informații și se întind până la marginile afișajului.

Apple spune, de asemenea, că corpul lui Apple Watch este puțin mai subțire, cu (aproape) aceeași durată de viață a bateriei de 18 ore, toată ziua. Digital Crown a fost actualizat cu suport pentru haptic feedback, ceea ce înseamnă că, pe măsură ce parcurgeți listele, veți simți un feedback ușor în timp ce treceți prin fiecare element.

Probabil cel mai interesant este că Apple Watch Series 4 poate face acum o citire a electrocardiogramei (ECG).

Este ceva care necesită, în mod obișnuit, echipament medical specializat și este prima dată când consumatorii au putut cumpăra un sfat ECG fără prescripție medicală. Seria Apple Watch 4 a fost aprobată de FDA în acest scop.

Un ECG măsoară activitatea electrică a inimii pe o perioadă de timp, detectând mici modificări electrice pe piele create de modelul electrofiziologic al inimii de depolarizare și repolarizare în timpul fiecărei bătăi a inimii. Un ECG poate ajuta la detectarea unei varietăți de probleme cardiace.

Apple spune că această funcție va fi activată în cursul acestui an. Aceasta va fi disponibil numai în Statele Unite ale Americii, aproape sigur din cauza cerințelor de reglementare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button