TECH

Apple Watch se vinde mai bine decât toate ceasurile elvețiene… la un loc!

Apple este unul dintre cei mai mari producători de ceasuri din lume. Cât de mare? Pe baza statisticilor disponibile recent, acum pare sigur că Apple Watch a anulat întreaga industrie de ceasuri elvețiene combinată în ultimul trimestru. Într-adevăr, compania cea mai cunoscută pentru producerea iPhone-urilor a întrecut în ultimul trimestru Rolex, Omega, chiar și Swatch – combinate.

Această statistică este în conformitate cu estimările privind vânzările Apple Watch efectuate de cercetătorii din industrie Canalys și IDC și a statisticilor de livrări ale Federației Industriei de Ceasuri din Elveția. Canalys estimează că Apple a vândut 8 milioane de ceasuri Apple în ultimul trimestru al anului 2017. Apple face ceasuri de patru ani, în timp ce Elveția le fabrică de câteva secole.

Apple totuși nu dezvăluie cifrele oficiale de vânzări pentru Apple Watch, făcând astfel de comparații dificile. În schimb, compania încadrează vânzările lui Apple Watch la o categorie separată de „alte produse” – ceea ce a determinat unele persoane să considere că dispozitivul are o cifră slabă de vânzări.

Și pentru o vreme, mai ales în 2016, părea că vânzările au stagnat. Dar, pe baza informațiilor furnizate de oficialii Apple cu ocazia conferinței cu investitorii de la începutul acestei luni, acum este posibil ca analiștii să calculeze o estimare puternică a unităților și a veniturilor.

Tim Cook a declarat pe 1 februarie:

A fost cel mai bun trimestru al nostru pentru Apple Watch cu o creștere de peste 50% a veniturilor și a unităților pentru al patrulea trimestru consecutiv, și o creștere puternică de două cifre în fiecare segment geografic.

În unele privințe, comparația cu întreaga industrie de ceasuri elvețiană este o dovadă a scării Apple, dar este și puțin deplasată. Unele ceasuri elvețiene sunt destinate să fie piese de lux, cum ar fi ceasurile Rolex, care costă zeci de mii de dolari. Dar alți fabricanți elvețieni produc pentru piața de masă, cum ar fi Swatch, cu ceasuri care sunt la fel de scumpe ca cel mai puțin costisitor Apple Watch – aproximativ 180 de dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button