MORE

Apple confirma faptul ca senzorul lui Apple Watch nu se impaca bine cu tatuajele

In urma cu cateva zile au aparut informatii in legatura cu senzorul Apple Watch, acesta fiind in imposibilitatea de a citi functiile vitale ale corpului daca… utilizatorul are un tatuaj in zona in care ceasul este purtat. Doar ca multi le-au considerat pure speculatii, asta pana cand Apple a confirmat faptul ca senzorul pentru bataile inimii poate sa nu functioneze corespunzator daca purtatorul are tatuaj! ( Multi hipsteri si-au pierdut cumpatul la auzul acestei stiri 🙂

Apple a notat faptul ca tatuajele permanente sau temporare schimba felul in care senzorul interactioneaza cu pielea, acestuia fiindu-i imposibil sa recunoasca asa cum trebuie semnele vitale. Practic, cerneala este cea vinovata, saturarea pielii cu aceasta blocand lumina de la senzor, si facand imposibil in unele cazuri pentru acesta sa „inteleaga” corespunzator informatiile.

Pe de alta parte, nu este singurul ceas care sufera din cauza acestui neajuns. Fitbit’s Charge HR are si el aceasi problema comform unor rapoarte ale utilizatorilor, cerneala fiind cea care face ca senzorul sa nu inregistreze cum trebuie datele. Astfel, pana cand o noua tehnologie nu este inventata, este foarte posibil ca persoanele cu tatuaje sa nu se poata bucura de perifericele care monitorizeaza functiile vitale.

Articole asemanatoare

Back to top button