TECH

Apple a brevetat un design care permite integrarea camerei foto în Apple Watch

Una dintre cele mai utile și mai interesante adiții pe un Apple Watch este cu siguranță camera foto. Visul ăsta încă nu s-a adeverit și deși comunitatea s-a tot lovit de tot felul de design-uri care să permită introducerea camerei pe un Apple Watch, brevetul recent realizat de către gigantul din California reprezintă o modalitate mult mai practică și mai discretă de a face uz de o astfel de capabilitate.

Documentul a fost descoperit de Apple Insideriar ilustrațiile cu pricina indică faptul că obiectivul foto ar putea fi integrat în rama ceasului. Camera se va integra mult mai natural în ansambul unui Apple Watch, iar compania menționează în rânduri repetate că ia în serios chestiunile de securitate și privacy. Brevetul în cauză prezintă un Apple Watch al cărui cameră se regăsește pe ramă, spre latura exterioară. Astfel, utilizatorul va putea realiza fotografii mai rapid și mai discret, fără ca cei din jur să bage de seamă. Camera în sine nu va fi un obiectiv fizic, ci o lentilă digitală, cam cum se poartă ideea under-display, doar dă de data aceasta este integrată direct și seamless în crown-ul ceasului, adică în rotiță.

Brevet Apple Watch

Apple Watch sau reportaj cu camera ascunsă

Documentul explică și modul în care poți face poze cu un Apple Watch. În teorie, s-ar putea ca lentila să activeze pe fața ceasului aplicația de cameră pentru ca tu să poți vedea și încadra subiectul pe care vrei să-l imortalizezi pe șustache. Odată deschisă camera, va exista și un shutter tactil pe care să-l apeși pentru fotografiere. La asta se adaugă și posibilitatea de a declanșa acel shutter prin intermediul gesturilor sau al unor comenzi specifice. Cine știe, poate vei face poze șfichiuind încheietura sau făcând semnul lui Spider-Man cu degetele. Either way, mi se pare un atuu veritabil să ai o astfel de funcție pe un Apple Watch, iar situațiile în care de poți folosi de camera integrată sunt foarte multe.

Well, mai există și posibilitatea ca Apple să renunțe definitiv la brevet și să-l dea uitării. Cel puțin pentru moment. Ăsta nu este singutul patent la care compania a lucrat, ci este primul cu o astfel de abordare minimalistă și isteață, care necesită timp și plănuire atentă. Indiciile din trecut și progresul tehnologic ne vor da în cele din urmă de veste dacă producătorul va decide în cele din urmă să realizeze măcar un prototip al acestui tip de Apple Watch.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button