MORE

Apple Watch ar putea atinge 15 milioane unități vândute anul acesta, 20 milioane la anul

Mai multe firme din lanțul de aprovizionare pentru Apple Watch au confirmat că numărul de comenzi a continuat să crească, aprecierile pentru ultimul trimestru al acestui an fiscal ridicându-se la 4,5 milioane de unități.

Din moment ce numărul de unități vândute până acum ajung pe la aproximativ 10 milioane, atunci asta ar însemna că totalul de Apple Watch-uri ce se vor vinde până la sfârșitul anului ar putea fi de aproximativ 15 milioane. Aceleași surse apreciază că numărul ar putea crește până la 20 milioane în 2018.

Gadget-ul a avut un parcurs destul de abrupt. După ce s-a lansat prima generație, Apple Watch a înregistrat un număr de doar 5 milioane unități vândute în 2015. Prețurile mari, durata scurtă de autonomie, suprapunerea funcțiilor cu cele ale telefonului mobil și lipsa integrării complete în ecosistem au făcut din prima generație de Apple Watch un eșec. A doua generație însă a avut mai mult succes. Iar din moment ce a treia generație va beneficia probabil de aplicații actualizate și funcții sporite pentru comunicare, numărul de exemplare vândute va continua să crească.

Totuși din moment ce Apple refuză să comunice cifre legate de vânzările lui Apple Watch, este dificil de obținut informații concrete, fiecare sursă furnizând alte aproximări. De exemplu Strategy Analytics au afirmat în luna mai că Apple a întrecut în primul trimestru pe Fitbit, ajungând astfel să fie cel mai mare vânzător de accesorii purtabile. Pe de altă parte, Canalys au anunțat în această lună că Apple s-ar fi clasat în acest trimestru sub Xiaomi și Fitbit. Această schimbare ar putea fi reală sau ar putea fi urmarea unor informații false.

Cu toate astea aproximările pentru anul viitor par să fie fundamentate. Bloomberg au fost primii care au anunțat că noua generație de Apple Watch va avea conectivitate LTE, transformând Apple Watch într-un gadget care va putea să existe independent de iPhone, ceea ce ar putea într-adevăr să mulțumească pe mulți potențiali clienți.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button