Tech&ITTECHTelefoane

Apple Wallet îți va putea stoca buletinul și permisul de conducere

După luni de întârziere, Apple a anunțat că Arizona devine primul stat care permite stocarea permisului de conducere și a buletinului direct în Apple Wallet. Însă statul american nu este singurul în care va fi posibilă treaba asta, astfel i se alătură și Colorado, Connecticut, Georgia, Hawaii, Iowa, Kentuky, Maryland, Mississippi, Oklahoma, Ohio, Utah și Puerto Rico. Momentan nicio țară din Europa nu a adoptat această tehnologie, dar pe măsură ce se va populariza, îmi este greu să cred că vom fi dați la o parte.

Apple Wallet devine din ce în ce mai util

Pentru a-ți stoca actele în Apple Wallet, va trebui să ai un iPhone 8 sau mai nou care rulează iOS 15.4 și un ceas Apple Watch Series 4 sau mai nou cu watchOS 8.4. Conform producătorului american, documentele stocate în portofelul digital vor conține toate datele de care ai putea avea nevoie în cazul unui control. Iar pentru a proteja aceste date, telefonul le criptează în spatele Face ID sau Touch ID, în funcție de model.

Apple Wallet Buletin si permis de conducere

Această caracteristică a Apple Wallet a fost introdusă odată cu noul iOS 15.4, același update care oferă pentru prima dată posibilitatea de a debloca telefonul cu Face ID, chiar și dacă porți o mască de protecție. Acest feature a fost cerut încă de pe la începuturile pandemiei și chiar dacă a întârziat, este bine-venit. Pentru a afla ce alte noutăți include cel mai nou sistem de operare pentru telefoane de la Apple, avem un articol dedicat.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button