MORE

Apple vrea să citească amprentele hoților de telefoane

Apple se pare c[ încearcă să ofere soluții de securitate sporite pentru dispozitivele sale, deoarece tocmai ce a înregistrat un brevet pentru un sistem care încearcă în mod activ să identifice hoții de telefoane.

Brevetul se referă la un sistem de securitate care, atunci când detectează un cod de acces incorect, va începe să ia semnalmentele utilizatorului. Camera frontală a telefonului este activată pentru a-i face o poză, microfonul începe să înregistreze, iar în cazul în care este atins senzorul de amprentă, și aceasta este memorată. Telefonul va încerca să facă asta fără știrea utilizatorului, pentru a nu-l face să închidă dispozitivul până să își termine treaba.

Dacă utilizatorul continuă să acceseze telefonul fără succes, aceste informații vor fi stocate în și apoi ar putea fi trimise către o bază de date la care au acces autoritățile. Până și date de poziționare, prin GPS, pot fi capturate în acest mod, ajutând și mai mult la identificarea locației dispozitivului pierdut.

Toate bune și frumoase, dar un astfel de sistem ar cam da idei unora sau altora despre ce s-ar putea face cu astfel de unelte sau cu datele stocate. Nu numai asta, dar vorbim aici de compania care are și un brevet pentru transformarea ecranului într-o cameră. Sigur, până acum a tot spus nu FBI-ului, dar a colaborat cât ai zice pește pentru a identifica proprietarul site-ului KickassTorrents, chiar dacă acesta nu făcea nimic ilegal cu serviciile Apple.

Probabil va mai trece ceva vreme până când acest sistem va fi implementat, asta dacă Apple va avea voie să facă asta în primul rând.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

9 comentarii

  1. Vlad Ioan Gheorghiu Oricum nu-mi voi lua un device cu iOS deci nu ma va afecta. Dar cat timp sunt prinsi cretinii care merita puscarie, nu vad de ce nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button