RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTelefoane

Apple va plati 500 de milioane de dolari pentru a incheia procesele in care compania este acuzata de limitarea performantei telefoanelor mai vechi

Apple a fost de acord sa plateasca suma de 500 de milioane de dolari pentru a scapa de procesele in care compania a fost implicata. Americanii au fost acuzati de faptul ca afecteaza in mod intentionat performanta telefoanelor mai vechi. Conform Reuters, compania din Cupertino va plati in jur de 25$ pentru fiecare iPhone afectat, plus o amenda de minim 310$.

Aceste despagubiri acopera fiecare detinator de iPhone din Statele Unite care are un iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus sau SE si ruleaza iOS 10.2.1 sau mai nou. De asemenea, compania va despagubi si detinatorii de iPhone 7 si 7 Plus care au facut update-ul la iOS 11.2 inainte de 21 Decembrie 2017. Suma totala depinde foarte mult si de numarul de oameni care vor depune plangere.

In 2017, Apple a declarat ca taie din performanta iPhone-urilor mai vechi pentru a preveni daunele aduse bateriei in timp. Inca de pe atunci au existat clienti furiosi care au depus plangeri penale impotriva companiei.

Pentru a-si calma clientii nemultumiti, Apple a fost de acord sa inlocuiasca bateriile anumitor modele pentru doar 29$. In plus, au inclus in noile versiuni de iOS un meniu de unde puteai dezactiva limitarile. Odata cu iOS 11, compania a adaugat si o functie care iti ofera informatii detaliate despre bateria dispozitivului tau.

Tot pe acest motiv, Franta a amendat Apple cu 27 de milioane de dolari pentru acelasi motiv, iar in 2018, Italia a cerut companiei americane sa plateasca 11.4 milioane de dolari pagube. Chiar daca aceste sume, cat si cele 500 de milioane de dolari nu vor afecta in vreun fel o companie precum Apple, ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru acestia, cat si pentru alte firme. Transparenta vis-a-vis de cumparatori ar trebui sa fie un element cheie pentru toata lumea.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button