Știri ITTECHTelefoane

Apple va folosi procesoarele mai lente Intel în locul celor Qualcomm

Apple și Qualcomm s-au aflat într-o litigiu pe termen lung, dându-se reciproc în judecată pe un termen destul de lung. În caz că nu sunteți la zi cu telenovela Apple-Qualcomm, aveți mai jos un rezumat al evenimentelor care au avut loc începând din 2017.

  • În ianuarie 2017, Apple dă în judecată Qualcomm pentru 1 miliard de dolari pentru redevențe excesive.
  • În aprilie 2017, Qualcomm dă în judecată Apple pt că au făcut să pară că modemurile lor sunt inferioare celor de la Intel.
  • În noiembrie 2017, Qualcomm dă în judecată Apple pentru că au divulgat secretele comerciale ale Qualcomm către Intel și mai târziu a încercat să interzică companiei Apple să producă și să vândă iPhone-uri în China.
  • În luna ianuarie a acestui an, Qualcomm a fost amendat cu 1 miliard de euro pentru că plăteau pe Apple pentru a folosi cipurile lor în loc de cele de la Intel.

Recent, CNET anunță că Qualcomm nu va mai furniza producătorului de iPhone-uri cipuri pentru telefoanele din 2018. George Davis, directorul financiar al Qualcomm, a declarat în timpul unei conferințe cu investitorii și analiștii din industrie:

Noi credem că Apple intenționează să utilizeze modemurile concurentului nostru în loc de modemurile noastre la lansarea următorului model de iPhone.

Acest lucru nu înseamnă că cele două companii au terminat-o pentru totdeauna, potrivit lui Cristiano Amon, șeful departamentului de cipuri de la Qualcomm. Compania consideră că poate fi un furnizor pentru Apple în viitor.

În ultimii ani, Apple a folosit atât modemurile Intel, cât și modemurile Qualcomm în diferite variante pentru diferitele modele de iPhone, iar diverse mărturii online au experimentat viteze mai mari de semnal și LTE pe cele cu modemuri Qualcomm.

De fapt, cu doar trei zile în urmă, Speedtest.com (deținut de Qualcomm și Ookla) au dovedit prin intermediul a milioane de teste că dispozitivele Android de la Qualcomm sunt mai rapide decât dispozitivele iPhone care folosesc modemurile Intel: cu 53% mai rapid pe T-Mobile și 40% mai rapid pe AT & T.

Qualcomm nu a spus în mod specific de la ce concurent al său va cumpăra Apple modemuri, dar suntem destul de siguri că este vorba despre Intel. Suntem curioși dacă Intel va fi în măsură să țină pasul cu cererea de producție a iPhone-ului sau dacă gigantul din Cupertino va găsi un alt producător de cipuri pentru a oferi modemuri în caz de deficit de stoc. În orice caz, Qualcomm nu va face parte din modelele de iPhone ce se vor lansa anul acesta.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button