RSS PaginaDeMediaPCȘtiri ITTECH

Apple va face tranzitia la procesoare ARM in decursul anului viitor

Apple va trece la procesoare ARM dezvoltate in-house fara doar si poate. Procesul va fi insa mai anevoios decat credeam pana acum. Conform unei noi cercetari a analistului Ming-chi Kuo, Apple va lansa Mac-uri cu procesoare ARM in 2021. Partea cea mai interesanta este ca si desktop-urile vor avea noile procesoare.

Kuo sustine ca trecerea la procesoare ARM ar reduce costurile pentru Apple cu 40-60% in timp ce va mari flexibilitatea hardware. Comparativ cu procesoarele x86 de la Intel si AMD, designul procesoarelor ARM este asociat cu dispozitivele mobile datorita eficientei. In acest fel, are sens ca Apple vrea sa faca trecerea la procesoare A-series vazand cat de puternice devin.

Procesoare ARM pe desktop?! Apple, ce stii tu si noi nu?

Notiunea de procesoare ARM pe desktop-uri este putin cam ciudata, mai ales ca nimeni n-a mai facut asta pana acum. In cazul unui PC tower care sta intr-un singur loc, eficienta bateriei nu este importanta deoarece e conectat permanent la priza. In acest fel, procesoarele ARM nu-si au deloc rostul. Sau cine stie? Poate vom avea un nou chip de la Apple creat special pentru desktop care va oferi putere foarte mare datorita racirii mai bune si alimentarii permanente.

Oricum ar fi, trecerea la procesoarele ARM va fi un moment de cumpana pentru Apple. Va fi ori un mare succes, ori un mare fail. Nu prea vad o linie de mijloc insa tind sa cred ca va fi o trecere lina. Asta s-ar datora componentei software care este foarte bine construita si lucreaza bine cu hardware-ul ales de compania americana.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button