ȘtiriTech&IT

Apple ar fi început producția căștilor pe fir cu USB-C, semn că următorul iPhone va veni echipat cu un nou port de încărcare

Am tot vorbit în ultimul timp despre următorul iPhone, și asta cu un motiv întemeiat. Atunci când Apple lansează un telefon nou, toată lumea tace și pleacă urechea, iar următorul telefon din serie ar putea face trecerea, într-un final apoteotic, la USB-C. Și deși am fost sceptic la început, tot mai multe semne arată înspre un iPhone cu un port de încărcare schimbat.

Cel mai nou astfel de indiciu vine grație unui leaker respectat din comunitate. Acesta spune într-o postare pe Twitter că Apple a început producția de cabluri și căști pe fir cu USB-C care poartă ștanța „MFi – Made For iPhone”. Ține minte acest termen de marketing, o să revenim asupra lui mai jos. Astea fiind zise, probabilitatea ca seria iPhone 15 să aibă USB-C crește de la o zi la alta, deși directiva Uniunii Europene intră în vigoare abia de anul viitor.

Nu mă înțelege greșit, nu e ca și cum nu-mi doresc un iPhone cu USB-C, dar m-am așteptat ca Apple să mulgă ecosistemul Lightning până în ultima clipă. Dar e posibil ca cea mai valoroasă companie din lume să fi găsit deja o soluție pentru asta. Există ceva zvonuri cum că Apple ar putea bloca accesoriile third-party pe noile telefoane. Mai precis, doar cele care aderă standardului MFi ar fi compatibile, iar compania primește un comision la fiecare vânzare de astfel de accesoriu.

Asta înseamnă că, dacă te duci să îți iei un cablu third-party care nu este certificat, ar putea exista șansa ca accesoriul să nu meargă. Totodată, nici cablurile neoriginale pe care le ai deja ar putea să nu fie compatibile. Chestia asta nu-mi place deloc, si sper ca cei de la Apple să se gândească de două ori înainte să implementeze ceva atât de anti-consumer.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Back to top button