TECHRSS PaginaDeMedia

Apple Unleashed – Renașterea MacBook Pro, procesoare mai puternice și alte surprize

La scurt timp după ce am avut ocazia să vedem în premieră noile iPhone 13, Apple revine cu livestream-ul Unleashed, iar de data aceasta dorințele multora s-au adeverit. Gigantul ne-a făcut cunoștintă cu mult așteptatele MacBook Pro refăcute, care merg mână în mână cu două noi procesoare din seria M1. Au fost prezentate servicii noi, dar și cea de-a treia generație de AirPods.

Faceți cunoștință cu M1 Pro și M1 Max

Dacă ieri vă vorbeam despre zvonuri, astăzi Apple vine cu confirmarea. Seria de procesoare M1 tocmai a primit doi flăcăi foarte vânjoși, pe numele din buletine M1 Pro și M1 Max. Chip-urile reprezintă o adiție interesantă a unei serii deja cunoscute pentru performanța sa uluitoare, Pro și Max intrând în forță pe partea de performanță.

Apple susține că M1 Pro este cu 70% mai rapid față de originalul M1, iar procesorul grafic este de două ori mai rapid. Chip-ul este conceput pentru a suporta până la 32GB de RAM, cu o lățime de bandă de 200GB/s.

M1 Max este fratele cel mare și tare din această ecuație. Acesta suportă 64GB de RAM cu un GPU pe 32 de nuclee, față de cel de pe M1 Pro, cu 16 nuclee. Pe partea comună, ambele procesoare sunt alcătuite din 10 nuclee.

MacBook Pro… Reloaded!

Noile laptopuri sunt numai bune pentru a demonstra puterea chip-urilor de ultimă generație. Configurațiile modelelor vor fi echipate cu M1 Pro și M1 Max, iar marile schimbări vin și în ceea ce privește design-ul, sunetul și, mai ales, ecranul. Iată caracteristicile – cheie:

  • Noul MacBook Pro vine în două variante: de 16 inci și de 14 inci;
  • Touch Bar-ul nu mai există. În schimb, se întoarce MagSafe-ul, alături de un port HDM și un slot pentru carduri SD;
  • Ecranele au fost binecuvântate cu ProMotion la 120Hz pentru tranziții mai fluide;
  • Pentru a face și mai mult loc ecranului, Apple a decis să introducă, uhm, un notch pe post de cameră web;
  • Camera în sine a fost îmbunătățită, oferind rezoluție 1080p, iar Apple menționează că performanța acesteia în medii întunecate a crescut vizibil;
  • Sistemul audio a fost refăcut, iar acum include tweetere și woofere mai mari pentru calitate a sunetului mai bună;
  • Modelul de 14 inci are un preț de pornire de 2000 de dolari, în vreme ce varianta de 16 inci începe de la 2500 de dolari.

apple-october-event-macbook-pro-2021-notch

A treia generație de AirPods

Căștile vin cu o serie de upgrade-uri utile, care includ suport pentru Spatial audio, acel „force sensor” împrumutat de la linia Pro și care controleaza redare muzicii și apelurile și rezistență mai mare în fața apei și a transpirației. Apple a actualizat și autonomia căștilor, ele beneficiind de o autonomie de 6 ore după o singură încărcare.

În materie de preț și disponibilitate, noile AirPods vor fi lansate săptămâna viitoare la un preț de pornire de 180 de dolari.

apple-october-event-ipods-price.jpg

Alte chițibușuri de la Apple Unleashed

  • O vei putea ruga pe Siri să redea diferite playlist-uri din Apple Music, precum playlist-uri pentru relaxare, petreceri sau alte activități;
  • Apple Music primește o opțiune premium, intitulată Voice Plan. Funcționează pe baza unei subscripții lunare de 5 dolari. În principiu, această opțiune fuzionează cu Siri pentru ca cei care doresc să nu se mai folosească de interfața platformei să controleze redarea muzicii doar vocal, prin intermediul asistentului;
  • HomePod mini va fi disponibil în trei culori noi: dark blue, orange și galben.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button