TECH

Apple TV intră în Generația a 4-a

Noua ediție a Apple TV a fost dezvăluită. Cutia minune permite utilizatorilor să folosească internetul pentru a înlocui canalele adesea nevizionate, disponibile prin cablu, cu o selecție mai personalizată de conținut.

Varianta nouă de Apple TV nu schimbă prea multe în ceea ce privește conectivitatea. Are tot HDMI, audio-optic, LAN, Bluetooth, Wi-Fi și un micro-USB, dar aduce schimbări însemnate la performanță. Procesorul cu un singur nucleu este înlocuit de un A8, folosit anterior în iPhone 6. Sigur, nu este tocmai acel A9 pe care îl folosesc celelalte dispozitive anunțate astăzi de Apple, dar tot reprezintă o îmbunătățire substanțială.

Puterea suplimentară este folosită pentru aplicații. Apple consideră că acesta este viitorul pentru televiziune, așa că nu vor să mai își bage nasul în treaba creatorilor de conținut. Anterior, Apple trebuia să negocieze individual cu fiecare provider ce conținut urma să fie disponibil prin Apple TV, într-un mod similar cum ar face un operator de cablu TV. Dar acum oricine poate să facă aplicații pentru Apple TV, fie că sunt de streaming video, sau de orice alt tip, și să le publice în magazinul virtual, la fel cum funcționează App Store. Va avea suport până și pentru jocuri, precum noul Guitar Hero.

Aplicațiile care sunt comune între Apple TV și App Store vor fi considerate o singură entitate, și ca urmare se vor putea păstra setări de la una la alta, sau salvări, în cazul jocurilor.

Appletvimg

O altă schimbare notabilă este telecomanda, ce acum include un microfon și un ecran tactil, ce vor facilita o navigare mai eficientă prin noul sistem de operare, pe care Apple l-a numit TV OS. Este bazat tot pe iOS, și vine la pachet cu Siri.

Asistenta personală este capabilă să controleze fiecare aspect al Apple TV, de la navigare la derulare, și poate oferi informații diverse despre vreme sau evenimente curente în timp ce utilizatorul se uită la televizor.

Apple TV va fi disponibil din luna octombrie, în două modele. Unul cu 32GB spațiu de stocare, pentru 150 de dolari, și unul cu 64GB, la 200 de dolari.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button