Telefoane

Apple ar putea depasi trilionul de dolari, iar Watch ar putea deveni cel mai profitabil produs!

Apple ar putea depasi trilionul de dolari, iar Watch ar putea deveni cel mai profitabil produs! Doua afirmatii… interesante: acum 18 ani Apple era in pragul falimentului, iar in ceea ce priveste Watch, pana si noi ne-am exprimat indoielile cum ca va deveni un hit. Dar, ca intotdeauna, realitatea iti poate demonstra oricand ca te inseli!

Apple iPod si iPhone au revolutionat nu numai gusturile si obiceiurile de consum ale utilizatorilor, ci si finantele companiei. Notabil este si faptul ca desi dupa moartea lui Jobs in 2011, analistii s-au grabit sa cante prohodul Apple in noua domnie Cook, despre care s-a spus mereu ca n-are sanse sa se ridice la nivelul predecesorului. Asa o fi, doar ca Tim Cook a dublat in 4 ani profiturile companiei, iar iPhone 6, care se rupe de traditia precedentelor modele a fost un factor important in aceasta crestere.

Iar Watch este primul produs complet nou realizat sub noua „domnie” iar stocul este epuizat la precomanda pana in Iunie! In Aprilie s-au vandut 1 milion de bucati doar in State, in prima zi! In China „s-au dat ca painea calda” 20.000 de Watch-uri Gold, intr-o ora! Pana acum ar fi vandute un total de peste 3 milioane de unitati: 1.8 mil. Sports, 1.3 mil. Watch si 40.000 Edition. Sunt destui analistii care sustin ca toate aceste „delay-uri” sunt deliberate pentru a spori „hype-ul”, nivelul de asteptare, dezirablitatea. Veniturile calculate din Watch de pana acum s-ar ridica la 2 miliarde de dolari in primele 2 saptamani de vanzari. Ar putea parea putin prin comparatie cu banii castigati din iPhone 6 intr-o perioada similara de timp, dar chiar si asa, Watch surclaseaza zdrobitor orice alt wearable produs vreodata! Daca la asta mai adaugam si faptul ca la Watch Apple are o margine medie de 40%, cred ca realizati cat de profitabil poate fi acest dispozitiv!

Iar iOS, platforma care contine milioane de aplicatii, platforma pe care userii platesc mai frecvent si mai mult decat pe cele concurente, este liantul care aduce laolalta dispozitivele hardware ale companiei.

Apple este evaluata in acest moment la 728 de miliarde de dolari! Este… colosal, mai ales in conditiile in care locul 2 (companii americane) ajunge abia la jumatatea acestei sume: ExxonMobil – 363 de miliarde, Berkshire Hathaway 347 miliarde, Microsoft 339 miliarde.

Sigur, asta nu inseamna ca nu pot avea loc surprize, in bine sau in rau. Dar pe termen scurt si mediu cel putin, cerul este senin in Cupertino, si daca se mentine asa, nimic nu va opri Apple in marsul sau triumfal catre trilionul de dolari, care-i va asigura locul in istorie de a fi fost prima companie americana evaluata la aceasta suma!

Articole asemanatoare

Back to top button