MOBILE

Apple tot luptă împotriva dreptului de reparare în SUA

Câteva state din SUA încearcă în acest moment să impună legislații prin care să oblige companiile de electronice, ca Apple, să încurajeze sau măcar să permită publicului să își repare dispozitivele. Iar Apple nu prea vrea să coopereze.

Cel mai recent incident s-a produs în statul Nebraska, unde guvernul local încearcă să oblige companiile prin lege să vândă componentele necesare pentru repararea și diagnosticarea produselor către public și service-urilor independente. Asta în efect ar pune capăt monopolului pe care îl are Apple asupra reparației, orice service care oferă întreținere pentru pentru iPhone sau alte produse fiind obligat să plătească o taxă către companie.

Dacă sunteți curioși care sunt argumentele aduse împotriva legislației, s-ar putea să râdeți. Spre exemplu, când o legislație similară și-a făcut apariția în statul Minnesota, Apple a încercat să argumenteze spunând că reparațiile independente sunt periculoase. Nu doar pentru că ceva ca o baterie poate exploda dacă este înțepată (ceva ce este clar scris pe baterie), dar și pentru că încercarea de-a îndepărta unui ecran spart este un pericol, clienții tăindu-se la degete cu sticla spartă. Cel puțin încă n-au folosit argumentul că utilizatorul s-ar putea înjunghia cu șurubelnița, sau că repararea unui iPhone în propria casă ar putea genera comunism spontan.

Aș face o referință la Brave New World, dar cred că „ending is better than mending” și „the more stitches, the less riches” sunt de mult o parte integrală a marketingului Apple.

[Vice]

 

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

One Comment

  1. Niște jegosi, mereu audiat dupa bani. Sper sa fie insistenți ăștia cu actele legislative, sa se termine odată cu monopolul asta Apple. Nici când greșesc ei nu recunosc, utilizatorul e de vina ca nu îl tine bine in mâna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close