Tech&ITȘtiriTECHTelefoane

Apple recunoaște că iPhone folosește senzori Sony pentru camere

În ultimii ani, principalele funcții noi care îți iau ochii atunci când o companie prezintă un telefon nou pe scenă sunt camerele. După mai bine de 15 ani de la primul iPhone, producătorii au îndesat deja cam toate funcțiile importante și folositoare în telefoane, iar bătăliile acum se dau în departamentul care încă poate fi îmbunătățit semnificativ de la an la an.

Și poți observa asta în prezentările producătorilor (inclusiv Apple), care își rezervă o bună parte din timp pentru modulele din ce în ce mai mari de pe spatele telefoanelor noastre. Și uite așa se face că unul dintre cele mai bine păstrate secrete din acest domeniu a fost dezvăluit fix de persoana de la care nu se aștepta nimeni să facă asta.

Ladies and gentlemen, este oficial! Apple folosește senzori Sony pentru camerele de pe iPhone. Mai mult, chestia asta nu se întâmplă de ieri, ci de mai bine de un deceniu, așa cum zice și Cook în postarea sa pe Twitter de mai sus.

Și ăsta e un lucru interesant, în principal pentru că Apple folosește același brand de senzori ca majoritatea producătorilor. Ce nu știm este dacă parteneriatul pe care gigantul din Cupertino îl are cu Sony legat de camerele de pe iPhone este de tipul celui cu Samsung.

Mai exact, display-ul oricărui iPhone OLED (de la iPhone X în sus) este fabricat de Samsung. Sigur, este făcut după specificațiile și caracteristicile Apple, dar panoul în sine nu este fabricat in-house de companie. Poate că la fel se întâmplă și când vine vorba de acești senzori de camere, sau poate pe iPhone avem senzori fabricați în masă de Sony și nu este nimic special. Oricum, principalul mod de a crește calitatea pozelor făcute de un telefon este prin procesarea software ce se întâmplă după ce tu ai apăsat pe buton să faci o poză.

iphone 14 pro camera

Mai mult, acest secret a fost dezvăluit cu ocazia unei vizite a lui Tim Cook la un centru de dezvoltare din Japonia, semn că parteneriatul celor doi giganți va mai continua mult și bine de-acum încolo, și asta e foarte bine. Camerele de pe iPhone au fost mereu printre cele mai bune, și este un câștig pentru noi, consumatorii, dacă lucrurile rămân așa.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button