TECHTech&ITTelefoane

Apple încă deține jumătate din piața de telefonie premium

Cei de la Counterpoint afirmă că piața smartphone-urilor premium a scăzut cu 8% la nivel mondial, în primele trei luni ale anului 2019. Publicația definește smartphone-urile drept premium în funcție de prețul lor, care trebuie să depășească 400 de dolari.

Vanzările celor de la Apple au scăzut cu 20% în fiecare an. Unul dintre motive este faptul că posesorii de iPhone își schimbă dispozitivele mai rar – media fiind acum o dată la 3 ani, în timp ce în trecut a fost o dată la 2 ani. Un alt factor îl reprezintă livrările mai mici în China.

În timp ce America de Nord rămâne cea mai mare piață pentru telefoanele premium (30%), China se află foarte aproape (26%). Cu toate acestea, piața chineză a fost destul de lentă în primul trimestru, acesta fiind celălalt factor major pentru încetinirea globală.

Huawei este cel de-al treilea mare jucător la nivel mondial, fiind în top datorită succesului înregistrat de dispozitivele sale dotate cu camere marca Leica. A depășit Apple în China, însă vor exista probleme în viitor.

Interdicția comercială va încetini creșterea globală a companiei. Telefoanele premium reprezintă 18% din vanzările celor de la Huawei și sunt, de asemenea, segmentul cel mai profitabil. Concomitent cu declinul vânzărilor, Huawei va trebui să reducă bugetele de marketing, cercetare și dezvoltare.

Samsung profită de dificultățile întâmpinate de cei de la Apple și Huawei. Un sfert din smartphone-urile premium livrate în primul trimestru al anului, la nivel global, au fost Galaxy. Raportul calitate-preț al telefonului Galaxy S10 a fost considerat mai bun decât al dispozitivelor iPhone, spun analiștii, lucru care a făcut ca cei de la Samsung să își asigure cea mai mare cotă din piața premium în ultimele 12 luni.

Spargerea segmentului premium este dificilă pentru noii veniți, deoarece acest segment are la bază un brand puternic. OnePlus este un adevărat succes și este în Top 5 nu doar la nivel global, ci și în America de Nord. De la lansarea sa în India, OnePlus 6T și-a menținut statutul de cel mai bine vândut telefon premium din țară (inclusiv în primul trimestru din 2019).

Analiștii sunt de părere că telefoanele 5G care vor apărea pe piață vor ajuta segmentul premium să crească. Este de așteptat ca toate telefoanele 5G care se vor lansa în 2019 și 2020 să fie modele premium.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button