MOREȘtiri IT

Apple sunt acum alimentați 100% cu energie regenerabilă

Apple a anunțat recent că toate facilitățile sale la nivel global, inclusiv magazinele cu amănuntul, birourile, centrele de date și multe altele, sunt alimentate cu energie 100% ecologică. Cifra de 100% a energiei curate folosite de Apple include sedii din 43 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, China și India. Într-o declarație, directorul general Apple, Tim Cook, a afirmat că Apple „se angajează să lase lumea mai bună decât am găsit-o„.

Ne-am angajat să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o. După ani de muncă grea, suntem mândri că am atins acest prag important. Vom continua să împingem limitele a ceea ce este posibil cu materialele din produsele noastre, modul în care le reciclăm , sediile noastre și relațiile cu furnizorii noștri pentru a crea noi surse creative și prospective de energie regenerabilă, deoarece știm că viitorul depinde de asta.

Pentru a-și atinge obiectivele privind energia ecologică, Apple a investit și a construit instalații de energie regenerabilă în întreaga lume, cum ar fi rețelele solare, fermele eoliene, celulele de combustibil cu gaz biologic, sistemele de generare prin hidroenergie și alte tehnologii de stocare a energiei.

Apple spune că are 25 de proiecte operaționale de energie regenerabilă în întreaga lume, însumând o capacitate de producere a 626 megawați. Dintre aceștia, 286 megawați sunt generați prin energie solară începând cu 2017. Conform spuselor Apple, aceasta este cea mai mare cantitate de energie regenerabilă obținută vreodată într-un singur an. Alte 15 proiecte sunt în construcție și, odată terminate, vor genera un total de 1,4 gigawați de energie regenerabilă ecologică în 11 țări.

Unele dintre proiectele Apple de energie regenerabilă includ panourile solare de pe acoperișul Apple Park, cel mai nou campus, 485 megawați generați de proiecte eoliene și solare în China, instalații solare în Reno, Nevada, Maiden și Carolina de Nord, peste 300 de sisteme solare pe acoperiș în Japonia și un sistem de energie regenerabilă pe 800 dintre acoperișurile din Singapore.

Atingerea pragului de 100% energie regenerabilă pentru toate sediile Apple a fost un obiectiv pe termen lung pentru companie. Începând cu 2014, 100% din centrele de date ale Apple au fost alimentate cu energie ecologică, iar începând din 2016, 96% din sediile Apple au fost operate prin energie regenerabilă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Apple sunt acum alimentați 100% cu energie regenerabilă - Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button