Știri ITVIDEO

Apple șterge filmele cumpărate din contul de iTunes și nu restituie banii

Știți cum unora le place să spună că mass-media fizică este moartă, iar streaming-ul este viitorul? Ei bine, Apple face o treabă destul de bună acum de a dovedi că teoria este complet și cu adevărat greșită.

Au început să circule zvonuri cum că Apple șterge complet filme din conturile iTunes chiar și atunci când au fost cumpărate, nu doar închiriate. Iar atunci când oamenii se plâng de acest lucru, ei primesc un mesaj uimitor de la Apple spunându-le că iTunes este doar „un magazin de fațadă”, așa că Apple nu este de vină dacă un studio de filme decide că nu mai vrea să-și facă titlurile disponibile pe iTunes.

Chiar și mai rău, se pare că filmele cumpărate sunt șterse din contul vostru, este posibil să nu aveți nici măcar dreptul de a primi o rambursare pentru ele. Când un utilizator iTunes din Canada s-a plâns la Apple că oferta lor inițială de închiriere gratuită de 5,99 euro nu pare a fi o recompensă potrivită pentru el, având trei filme cumpărate scoase din contul său, Apple a răspuns că „capacitatea noastră de a oferi restituiri scade în timp. Prin urmare, achizițiile dumneavoastră nu îndeplinesc condițiile pentru o rambursare.

Utilizatorului canadian i s-au oferit alte două închirieri gratuite ca despăgubire. Dar, desigur, pe lângă faptul că reprezintă mult mai puțin în ceea ce privește suma de bani plătită de utilizatori pentru filme, drepturile de închiriere pe termen scurt ale unui film diferă foarte mult de deținerea unui film cumpărat.

Concluzia din toate acestea este că Apple pare a spune în mod deschis că, dacă cumpărați un film pe iTunes, nu-l dețineți deloc. Este posibil să rămână doar temporar în contul vostru, atâta timp cât studioul care deține cu adevărat filmul decide că vrea să rămână în contul vostru.

Utilizatorul canadian care a suferit această problemă a fost îndrumat către o pagină de pe site-ul Apple (pe care o puteți vedea mai jos) în care i s-a spus că nu are dreptul la despăgubiri pentru achizițiile sale pierdute.

Un alt utilizator din UK a suferit o problemă similară prin februarie, cu un film Disney (din poza de mai sus). A contactat serviciul clienți Apple, care i-au spus că Disney decide aceste lucruri, după care a contactat Disney, care i-au spus că asta nu e treaba lor și să o rezolve cu Apple. Un fel de ping-pong.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button