TECH

Apple si UE ne ofera 14 zile in care ne putem „razgandi” cu privire la aplicatiile cumparate, si primi banii inapoi!

Beneficiile anumitor decizii ale Uniunii Europene sunt resimtite direct de catre membrii acesteia. Un exemplu bun in acest caz se refera la drepturile consumatorului si permite anularea cumpararii de bunuri si servicii in decursul a 14 zile. Drept urmare, Apple tocmai si-a actualizat politica pe teritoriul UE si ne ofera varianta de a cere banii inapoi pe orice serviciu cumparat de la compania din Coupertino in primele 14 zile. Partea interesanta este ca numaratoarea celor 14 zile incepe de la momentul primirii chitantei electronice pe email, iar aceasta ajunge la cel putin o zi dupa efectuarea platii, ceea ce inseamna ca practic exista mai mult timp la dispozitie.

Am avut destule cazuri in care am cerut banii inapoi pe o aplicatie cumparata de la Apple, si de fiecare data cerinta a fost acceptata pentru ca mereu a existat un motiv solid. Insa pana acum nu a existat un termen exact. Desi politica Apple cu privire la “refunds” a fost si este in continuare destul de neclara, chiar si asa aceasta este o veste foarte buna.

Acum mai ramane doar de vazut daca oamenii vor abuza de aceasta decizie si vor folosi aplicatii pentru doua saptamani doar pentru a-si revendica “dreptul” inainte de termenul limita.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button