Telefoane

Apple si Samsung doresc sa adopte tehnologia e-SIM!

Chiar dacă Apple și Samsung sunt într-o concurență acerba pe piața smartphone-urilor, se pare că aceștia ajung să adopte uneori aceleași strategii. Zilele acestea un raport spune că atât Apple, cât și Samsung negociază cu GSMA, o asociație formată din mai mulți operatori și companii care sustin dezvoltarea sistemului de telefonie mobila, în vederea unor noi carduri SIM, numite Electronic SIMs sau mai simplu, e-SIM.

Aceste noi cartele diferă de predecesoarele lor fizice, lăsând utilizatorului posibilitatea de schimba reteaua de oricâte ori doreste. În trecut, Apple a încercat să introducă e-SIM-uri în noua lor generație de iPad-uri, dar la vremea respectivă numai distribuitorii de servicii mobile din SUA ca T-Mobile și AT&T puteau folosi această tehnologie. Momentan nu se știe când vom putea vedea și eventual utiliza aceste cartele, dar ele sunt programate să apară în noile produse din 2016. Probabil că în Romania va mai dura o vreme până când această tehnlogie să poata fi utilizată fără probleme.

Din păcate, niciun smartphone lansat în trecut nu se poate bucura de această tehnlogie, arhitectura noilor smartphone-uri, care urmează să fie lansate și care sunt compatibile cu cartelele e-SIM, fiind diferită față de cea a telefoanelor deja disponibile pe piață. Pe viitor însă, un lucru este sigur, iPhone-urile și telefoanele celor de la Samsung se vor putea bucura de această tehnologie!

Articole asemanatoare

Back to top button