RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Apple și Samsung au fost amendați în Europa pentru încetinirea intenționată a telefoanelor

Scandalul cu update-urile de iPhone care intenționat încetinesc telefoanele nu s-a terminat. Pe lângă investigațiile și procesele DOJ și SEC și procesele din SUA, compania a fost acum amendată cu 10 milioane de euro de către guvernul italian. Această amendă nu a venit singură, ci a fost însoțită de alta, pe același motiv, de data aceasta pentru Samsung.

Garda antitrust din Italia a declarat miercuri că a amendat cu câte cinci milioane de euro pe Apple și Samsung, amenzile fiind acordate după ce companiile au fost reclamate că utilizează actualizări de software pentru a încetini telefoanele mobile.

Apple a fost lovit cu o amendă suplimentară de cinci milioane de euro pentru că nu a dat clienților informații clare despre cum să mențină sau cum ar putea să înlocuiască bateriile telefonului […]

Organismul anti-trust a spus într-o declarație că unele actualizări de firmware ale Apple și Samsung „au provocat disfuncționalități grave și au redus semnificativ performanța, accelerând astfel procesul de înlocuire a acestora”.

Acesta a adăugat că cele două firme nu au furnizat clienților informații adecvate despre impactul noului software „sau orice mijloc de restabilire a funcționalității originale a produselor”.

Consumatorii s-au plâns că ambele companii utilizează actualizări de software pentru a descuraja în mod deliberat performanța în efortul de a îi împinge să cumpere noi dispozitive.

Toată povestea despre iPhone a început atunci când s-au găsit dovezi evidente că iOS 10.2.1 a fost folosit pentru încetinirea telefoanelor mai vechi. Dezvoltatorul Geekbench, John Poole, a confirmat rezultatele testului, iar Apple a confirmat ulterior ceea ce se întâmplase – dar a spus că a luat acțiunea din motive corecte.

Conform Apple, acest lucru s-a întâmplat deoarece telefoanele mai vechi cu performanțe ale bateriilor degradate s-ar putea închide în mod neașteptat.

Scopul nostru este de a oferi cea mai bună experiență clienților, care include performanța generală și prelungirea duratei de viață a dispozitivelor. Bateriile litiu-ion devin mai puțin capabile să furnizeze solicitări de curent de vârf atunci când sunt în condiții de temperatură scăzută, au o încărcare scăzută a acumulatorului sau în timp ce îmbătrânesc în timp, ceea ce poate duce la închiderea neașteptată a dispozitivului pentru protejarea componentelor sale electronice.

Anul trecut am lansat o caracteristică pentru iPhone 6, iPhone 6 și iPhone SE pentru a netezi vârfurile instantanee numai atunci când este necesar pentru a împiedica închiderea neașteptată a dispozitivului în aceste condiții. Am extins acum această caracteristică la iPhone 7 cu iOS 11.2 și intenționăm să adăugăm suport pentru alte produse în viitor.

Apple a oferit ulterior baterii de schimb la preț redus, alături de capacitatea de a opri această funcție pe iPhone, dacă așa dorește utilizatorul.

Motivul pentru care Samsung a făcut fix același lucru nu a fost încă divulgat. Vă lăsăm pe voi să ne spuneți de ce credeți că a făcut-o.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button