RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Apple și Samsung au fost amendați în Europa pentru încetinirea intenționată a telefoanelor

Scandalul cu update-urile de iPhone care intenționat încetinesc telefoanele nu s-a terminat. Pe lângă investigațiile și procesele DOJ și SEC și procesele din SUA, compania a fost acum amendată cu 10 milioane de euro de către guvernul italian. Această amendă nu a venit singură, ci a fost însoțită de alta, pe același motiv, de data aceasta pentru Samsung.

Garda antitrust din Italia a declarat miercuri că a amendat cu câte cinci milioane de euro pe Apple și Samsung, amenzile fiind acordate după ce companiile au fost reclamate că utilizează actualizări de software pentru a încetini telefoanele mobile.

Apple a fost lovit cu o amendă suplimentară de cinci milioane de euro pentru că nu a dat clienților informații clare despre cum să mențină sau cum ar putea să înlocuiască bateriile telefonului […]

Organismul anti-trust a spus într-o declarație că unele actualizări de firmware ale Apple și Samsung „au provocat disfuncționalități grave și au redus semnificativ performanța, accelerând astfel procesul de înlocuire a acestora”.

Acesta a adăugat că cele două firme nu au furnizat clienților informații adecvate despre impactul noului software „sau orice mijloc de restabilire a funcționalității originale a produselor”.

Consumatorii s-au plâns că ambele companii utilizează actualizări de software pentru a descuraja în mod deliberat performanța în efortul de a îi împinge să cumpere noi dispozitive.

Toată povestea despre iPhone a început atunci când s-au găsit dovezi evidente că iOS 10.2.1 a fost folosit pentru încetinirea telefoanelor mai vechi. Dezvoltatorul Geekbench, John Poole, a confirmat rezultatele testului, iar Apple a confirmat ulterior ceea ce se întâmplase – dar a spus că a luat acțiunea din motive corecte.

Conform Apple, acest lucru s-a întâmplat deoarece telefoanele mai vechi cu performanțe ale bateriilor degradate s-ar putea închide în mod neașteptat.

Scopul nostru este de a oferi cea mai bună experiență clienților, care include performanța generală și prelungirea duratei de viață a dispozitivelor. Bateriile litiu-ion devin mai puțin capabile să furnizeze solicitări de curent de vârf atunci când sunt în condiții de temperatură scăzută, au o încărcare scăzută a acumulatorului sau în timp ce îmbătrânesc în timp, ceea ce poate duce la închiderea neașteptată a dispozitivului pentru protejarea componentelor sale electronice.

Anul trecut am lansat o caracteristică pentru iPhone 6, iPhone 6 și iPhone SE pentru a netezi vârfurile instantanee numai atunci când este necesar pentru a împiedica închiderea neașteptată a dispozitivului în aceste condiții. Am extins acum această caracteristică la iPhone 7 cu iOS 11.2 și intenționăm să adăugăm suport pentru alte produse în viitor.

Apple a oferit ulterior baterii de schimb la preț redus, alături de capacitatea de a opri această funcție pe iPhone, dacă așa dorește utilizatorul.

Motivul pentru care Samsung a făcut fix același lucru nu a fost încă divulgat. Vă lăsăm pe voi să ne spuneți de ce credeți că a făcut-o.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button