Tech&ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTelefoane

Apple si FBI lucreaza din nou impreuna dupa ce s-au rafuit o perioada buna

FBI a reusit recent sa obtina acces la iCloud-ul senatorului Richard Burr pentru a investiga un caz de frauda. Apple a oferit datele dupa o perioada lunga in care a refuzat sa ofere date personale ale utilizatorilor. Se pare ca Richard Burr este investigat pentru vanzarea actiunilor sale la bursa, in ciuda deciziilor luate de guvernul SUA. Se pare ca vanzarea acestor actiuni coincide direct cu scaderea valorii acestora.

Burr a vandut un procent semnificativ din actiunile sale in cadrul a 33 de tranzactii diferite de pe 13 Februarie. Asta se intampla in timp ce comitetul sau era bombardat cu situatia coronavirus. Majoritatea acestor stocuri au fost investite in business-uri care au fost lovite greu de pandemie.

Burr a obtinut intre 628.000$ si 1.72 milioane de dolari. In plus, n-a fost singurul politician american care a facut asta. Chiar cumnatul sau a facut acelasi lucru dar era vorba de sume mai mici. FBI a intrat pe fir si cu ajutorul celor de la Apple au reusit sa obtina datele din iCloud-ul senatorului. Aceste informatii vor fi folosite ca probe in cadrul investigatiei.

Apple + FBI = <3?

Chiar daca Apple a mai colaborat cu FBI in trecut, relatia dintre cele doua entitati n-a fost mereu cea mai fericita. Acum ceva timp vorbeam despre un caz in care s-a intamplat fix opusul, iar compania nu a vrut sa ofere acces la informatiile din telefonul unui barbat suspectat de terorism in lipsa unor dovezi clare. In plus, compania continua sa refuze accesul complet asupra telefonului, astfel FBI primeste doar datele pe care le cere explicit.

Apple a luat decizia asta deoarece nu vrea sa lase nici un fel de portita de acces in sistemul de operare de pe telefoanele sale. Chiar si in aceasta situatie, cei de la FBI mai reusesc sa deblocheze anumite modele de iPhone, inclusiv 11 Pro, folosind Graykey.

Graykey Apple iPhone Unlock

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button