RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Apple și-a plătit datoria de 14 miliarde de euro

Mai știți când Apple a deschis un sediu regional în Irlanda unde plătea cam zero taxe (0.005%), către care era dirijat tot profitul generat în Europa? Părea puțintel cam ilegală sau măcar cam anti-competitivă toată această încrengătură.

Iar Comisia Europeană a cam ajuns la concluzia că era oarecum ilegală și anti-competitivă toată această încrengătură. Așa că acum ceva timp s-a ajuns la o înțelegere prin care Apple își va plăti către guvernul Irlandei datoria sa. Guvernul Irlandei s-a cam temut că Apple își va lua tălpășița, așa că a tot ezitat să încerce să își recupereze taxele datorate de corporația gigantică americană. Curtea de Justiție Europeană a intervenit pentru a încerca să amintească Irlandei că poate nu i-ar strica 14 miliarde de euro, și că favorizarea în acest fel a unei corporații cam nu este acceptabilă în piața comună.

Zilele acestea procedura a luat final, deoarece Apple a reușit să își plătească toată datoria. Conform Ministrului de Finanțe al Irlandei, toată suma de 14 miliarde de euro a fost achitată, așa că în mod oficial Apple nu mai datorează nimic.

Toată problema este acum rezolvată și totul este bine, cel puțin până când va ieși la iveală că vreo altă corporație gigantică beneficiază de o serie de avantaje cam suspicioase în ceea ce privește impozitarea.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button