PC

Apple se pregătește să integreze un co-procesor ARM în MacBook

Apple se folosește în acest moment de tehnologie Intel pentru toate laptop-urile sale. Însă de la ultima iterație a lui MacBook Pro a început să cocheteze cu integrarea de co-procesoare ARM, iar tendința aceasta va continua în următorii ani.

Spre deosebire de T1, procesorul de ARM folosit pentru Touch Bar, noua tehnologie care va fi folosită la MacBook va fi legată mai direct de performanța sistemului. Acest procesor se va numi T310 și va avea acces direct la resursele sistemului, precum stocare, RAM și adaptorul Wi-Fi.

Co-procesorul se va ocupa de funcții care nu necesită foarte multă energie, lăsând astfel procesorul principal Intel să doarmă în timp ce arhitectura ARM se va ocupa de lucruri precum Power Nap. Această componentă permite sistemului să facă lucruri precum primirea de mesaje și actualizarea de software chiar dacă este în modul de sleep.

Consensul curent este că Apple nu va înlocui prea curând Intel în sistemele sale, din moment ce tehnologia ARM nu are compatibilitate cu aplicațiile existente pentru x86, dar cu timpul ar putea adopta ARM, Intel stagnând de ceva vreme.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button