TECHTech&IT

Apple scoate din producție routerele AirPort

După ce au păstrat un val de tăcere în ultimii ani asupra acestei serii de produse, Apple va scoate din uz dispozitivele AirPort. Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, Apple anulează oficial routerele AirPort Extreme, AirPort Express și Time Capsule Wi-Fi.

Compania nu a actualizat nici unul dintre dispozitivele AirPort în aproape cinci ani, deoarece s-a concentrat mai mult pe alte categorii de produse. Apple va vinde ce a mai rămas din inventarul său prin intermediul site-ului Apple.com, magazinele retail Apple și distribuitorii autorizați a produselor Apple „până la epuizarea stocului„. Compania va continua, de asemenea, să furnizeze pentru moment suport hardware și software pentru clienții AirPort.

În cele două decenii de la introducerea familiei AirPort, lumea Wi-Fi s-a schimbat destul de mult. Rețeaua wireless nu era la fel de omniprezentă atunci, așa cum este acum. Mulți clienți primesc acum routere wireless direct de la furnizorii de servicii de Internet, iar acestea sunt de obicei destul de bune pentru majoritatea utilizatorilor.

Există, de asemenea, concurență acerbă pe scena routerelor high-end și mesh, cu Google, Linksys și Netgear având cu toții propriile lor opțiuni pentru utilizatorii mai pretențioși. În timp ce Apple ar putea să revină din nou în spațiul routererelor Wi-Fi în viitor, compania se concentrează în mod clar mai mult pe alte categorii în acest moment, incluzând spațiul de acasă inteligent cu HomeKit, realitatea augmentată cu ARKit, gama de smartphone-uri și altele.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button