MORE

Apple schimba designul MacBook-ului. Truth or dare?

Photos: 9to5Mac

Sau cel putin asa se zvoneste. Noul model de MacBook se presupune ca ar avea o diagonala de 12″ si ca ar suferi o schimbare radicala in materie de design, precum micsorarea spatiului dintre taste, reasezarea tastelor din randul superior, astfel simplificandu-le, micsorarea marginilor display-ului, micsorarea usoara a trackpad-ului si eliminarea click-ului, transformandu-l doar intr-o suprafata tactila, relocalizarea boxelor intre tastatura si display, acestea servind si ca aerisire pentru noul sistem „fanless” si micsorarea distantei intre tastatura si marginile laterale ale constructiei. Colac peste pupaza, ii schimba si culoarea: Space Grey.

 

profilel-r-copy1

One port to rule them all.

Mai mult decat atat, se presupune ca viitorul model de MacBook nu va mai avea clasicele porturi USB, ci USB Type-C. De fapt, nu va mai avea nici un port in afara de 1 USB Type-C si un jack de 3.5mm pentru casti. Adica nici macar un port pentru incarcare, caci Type-C are deja aceasta capabilitate. Pe langa acest aspect, Type-C are viteza mai mare decat cea a USB 3 si poate inlocui si portul Thunderbolt.

keyboardgray-copy

Imaginile randate scapate pe net dezvaluie un dispozitiv deosebit, tipic Apple. Insa. Abia au schimbat MagSafe-ul. Daca ar fi adevarat, aceasta mutare ar continua mica revolutie care mocneste de cand Apple a modificat initial incarcatorul, impreuna cu primul model Retina. Dimensiunea dintre taste. Niciodata nu iti este usor sa treci de la tastatura cu care te-ai obisnuit, pe o alta fara sa apesi aiurea. Portul Type-C. E minunat, face treaba, atata bine. Dar e unul, c’mon. Singura varianta ar fi ca Apple sa ofere un fel de splitter pentru port, dar chiar si asa, cel mai probabil nu il poti tine la incarcat prin splitter, deci partea cu un singur port tind sa cred ca nu e adevarata. Deja Apple ne-a obisnuit pe noi, utilizatorii de MacBook si nu numai, sa avem nevoie de adaptoare pentru mai orice, acum ne schimba si USB-urile? In plus, se pare ca scot pana si cititorul de carduri. Culoarea. Space Grey este clar un upgrade major. Pentru ca se potriveste cu noul iPhone 6Plus.

Speram sa vedem mai multe informatii in viitorul apropiat referitoare la acest subnutrit MacBook. Intr-adevar MacBook-ul ar avea nevoie de o schimbare, insa cred ca torturarea utilizatorilor cu un singur port pentru orice nu e o varianta. Asa ca asteptam versiunea mai… reala.

profilecompare-copy

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close