Știri ITTECHTelefoane

iPhone XR va avea un preț redus în Japonia, iar iPhone X va învia

Apple a anunțat rezultatele financiare la începutul acestui an și a dezvăluit cifra vânzărilor de iPhone. Pe lângă acestea, compania a dat dovadă de o orientare foarte conservatoare pentru sesiunea de reduceri din sezonul sărbători.

Într-un efort de a acapara din piață, Apple intenționează să reducă prețul pentru iPhone XR în Japonia, conform publicației The Wall Street Journal. Furnizorii de telecomunicații din țara asiatică vor primi subvenții pentru a spori vânzările, deoarece clienții preferă iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Ce este mai interesant este faptul că Apple intenționează să relanseze producția de iPhone X pentru anumite piețe.

Reducerea prețurilor la anumite piețe nu este o practică neobișnuită, chiar și pentru o companie precum Apple care urmărește creșterea prețurilor cu amănuntul mai degrabă decât un volum imens de unități vândute. Partea îngrijorătoare este că Japonia este o piață masivă pentru compania din Cupertino și imposibilitatea de a converti clienții locali la noile sale modele ar putea să ducă la apariția de probleme și mai mari.

În timp ce două dintre cele 2017 smartphone-uri fură se vând ca pâinea caldă, al treilea – iPhone X – este relansat pentru un motiv complet diferit. The Wall Street Journal a declarat că Apple nu și-a îndeplinit încă cota de ecrane OLED comandate, iar iPhone XS și XS Max nu se mișcă la fel de repede precum spera inițial compania, deci poate modelul de top al anului trecut ar putea fi răspunsul la atingerea cotei minime de display-uri.

Compania este foarte puțin probabil să readucă iPhone X pe site-ul său web, dar ar putea să-l împingă către comercianți și furnizorii de telecomunicații, într-un mod similar cu felul în care a procedat cu iPhone 6 cu câțiva ani în urmă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button