Tech&ITȘtiri

Apple detronează Samsung de pe prima poziție în topul vânzărilor de telefoane pentru prima dată în istorie

Nu credeam că o să scriu vreodată știrea asta, dar uite-ne aici. Apple tocmai a reușit să securizeze prima poziție în topul vânzărilor de telefoane la nivel global pentru prima dată în istoria sa, detronându-i pe coreenii de la Samsung în proces. Dacă nu înțelegi de ce eram aproape convins că asta nu o să se întâmple niciodată, permite-mi să explic.

Samsung produce o mulțime de modele de telefoane, de la flaghship-uri veritabile și smartphone-uri pliabile ce depășesc lejer bariera de 1.000 de euro până la modele de buget care costă sub 100. Există câte ceva pentru fiecare buzunar și, ținând cont că topul ia în vedere numărul de unități vândute overall, nu profitul, îmi venea greu să cred că o companie care se axează aproape exclusiv pe produse high-end vor reuși să mute mai multe bucăți decât au făcut-o coreenii într-un an.

Dar, în mare parte datorită interesului crescut pentru produse premium și al ofertelor de finanțare avantajoase, Apple a vândut mai multe iPhone-uri decât a vândut Samsung modele Galaxy conform unui raport IDC. Nu doar atât, dar Apple este și singura companie de pe primele trei poziții care a văzut o creștere anul trecut, semn că afirmațiile de mai devreme sunt adevărate.

Apple Samsung

La fel de interesant este faptul că Samsung a căzut pe locul doi pentru prima dată în 13 ani, din 2010, atunci când pe prima poziție trona Nokia, LG completa podiumul pe locul trei, ZTE pe 4 și compania care producea BlackBerry pe 5. Oh, how times change.

Deși vânzările pentru smartphone-uri au scăzut cu peste trei procente în 2023, mulți analiști din industrie se așteaptă la creșteri în perioada următoare. Numărul unităților vândute a crescut cu 8,5% în ultimul trimestru al anului 2023, semn că piața intră acum pe un trend ascendent. Astea fiind zise, ne revedem la anul pe vremea asta ca să aflăm dacă a reușit sau nu Apple să păstreze poziția de lider.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Back to top button