RSS PaginaDeMediaPCTECHTech&IT

Apple renunță la Intel

A sosit momentul îndelung așteptat

După numeroase zvonuri, leak-uri și amenințări, Apple a dezvăluit în cele din urmă că va renunța la procesoarele Intel.

În cadrul conferinței de seara trecută, compania și-a expus planul pentru înlocuirea procesoarelor X86 produse de Intel cu procesoare ARM proprii. Aceste procesoare vor echipate pe viitoarele generații de sistem Mac și vor fi compatibile cu toate aplicațiile curente produse de către Apple.

Dezvoltatorii terți de aplicații vor avea dispoziție toate uneltele necesare pentru a-și face programele să funcționeze pe noua arhitectură în cadrul mediului de dezvoltare Xcode 12, prin Developer Translation Kit și folosind Rosetta 2. Acestă ultimă componentă va fi o parte integrală MacOS Big 11.0 Sur, ce va fi disponibil din această toamnă. În doi ani de zile, când va avea loc tranziția efectivă, vor trebui aibă aplicațiile pregătite pentru noile procesoare.

Câteva nume mari deja și-au anunțat intenția de a face acest pas, Adobe anunțând că întreaga suită Creative Cloud va funcționa pe noile procesoare. De asemenea, Microsoft Office deja funcționează pe noua arhitectură.

Mutarea aceasta va mai însemna că orice aplicație de iOS sau iPad va funcționa nativ pe MacOS, Apple având astfel un ecosistem unificat, fără nici un fel de diferență la nivel software și hardware. Tot ce se va schimba este forma în care ecosistemul este prezentat.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button