AutoTECHTech&IT

Apple renunță la 200 de angajați din divizia de mașini autonome

Într-un raport prezentat ieri de CNBC se precizează că Apple a renunțat la peste 200 de angajați din programul său de mașini autonome cunoscut ca „Proiectul Titan”. Cu toate acestea, compania a afirmat într-o declarație că încă vede o „oportunitate imensă” în domeniu. Știrea nu ar trebui să vină ca o surpriză, de vreme ce în urmă cu câteva zile au început să circule mai multe zvonuri despre „reducerile locurilor de angajare” planificate de Apple. Între timp, CEO-ul companiei, Tim Cook, s-a grăbit să apere deciziile companiei, asigurând investitorii că importanța unei divizii „nu este măsurată prin ratele de angajare”.

Pe lângă disponibilizări, se pare că o parte din personal a fost relocată către alte divizii din cadrul companiei, cum ar fi cea de învățare automată. „Avem o echipă incredibil de talentată care lucrează la sisteme autonome și tehnologii asociate”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple. „Pe măsură ce echipa își concentrează activitatea pe mai multe domenii-cheie pentru anul 2019, unele grupuri sunt mutate în proiecte din alte părți ale companiei, unde vor sprijini învățarea automată și alte inițiative.”

Recentul raport amintește de reducerile de personal făcute la aceeși divizie în 2016, cu Apple rămânând tăcuți în privința proiectelor de mașini autonome o perioadă îndelungată de timp. Mai mult, Tim Cook a lăsat de înțeles în repetate rânduri că direcția prioritară pentru Apple în 2019 va fi în domeniul sănătății, declarând că aceasta va fi „cea mai mare contribuție a companiei pentru omenire”. Ca urmare, numărul de angajați pentru proiecte legate de sănătate în cadrul Apple a crescut cu 400% în ultimii doi ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button