Știri ITTECHTelefoane

Apple rămâne fără designerul său principal

Săptămâna aceasta a sosit un anunț destul de important pentru viitorul companiei Apple, cel că unul dintre angajații săi cei mai de seamă a plecat după 27 de ani activitate.

Individul cu pricina este Jony Ive, designerul celor mai de succes dispozitive din istoria recentă a companiei și laureat a numeroase premii pentru munca sa. Ive a lucrat la Apple încă de la începutul anilor ’90, prima sa reușită fiind proiectarea clasicului iMac G3. Dacă nu mai știți cum arăta, aveți o poză a sa mai jos. Un sistem all in one cu o carcasă colorată translucidă ce a reușit la vremea sa să atragă foarte multă atenție și a reînvigorat imaginea companiei. Până la acel moment, fără Jobs la cârmă, Apple se afla pe un drum sigur spre dispariție în viitorul apropiat.

Printre alte reușite ale lui Ive s-au numărat minunății precum primul iPod, primul iPhone și chiar iPad-ul. Simplu spus, el a fost mintea din spatele esteticii impecabile pe care au avut-o produsele Apple în ultimele două decenii. Nu este clar dacă tot el a fost responsabil pentru acel mouse wireless cu portul pus în așa fel încât să nu poată fi utilizat când este încărcat. Nu de alta, dar cine l-a proiectat nu prea a dat doi bani pe utilitate sau estetică.

Jony Ive pleacă pentru a forma propria sa companie, numită LoveFrom, însă nu va abandona cu totul Apple. Primul client al noii sale companii va fi chiar fostul angajator.

[Engadget]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button