Telefoane

Apple promovează noile funcții din iOS 11 prin intermediul aplicației Tips

Apple a început să-și promoveze viitorul sistem de operare prin intermediul dispozitivelor care rulează iOS 10. Recent, aplicația Tips a început să trimită noi notificări către utilizatori cu sfaturi despre noile funcții din iOS 11.

Utilizatorii pot răsfoi câteva sfaturi pentru a vedea ce fel vor arăta unele caracteristici noi. Apple se folosește de această modalitate pentru a-și prezenta funcții precum Control Center, Do Not Disturb While Driving, noua aplicația Files și încă câteva. Aceste alerte sunt trimise mai devreme decât de obicei, pentru a stârni entuziasm în rândul utilizatorilor. Noul sistem de operare încă nu are o dată oficială de lansare, dar ne putem aștepta ca acesta să fie disponibil de luna aceasta, deoarece foarte probabil noile modele de telefoane vor veni cu iOS 11 preinstalat.

Există și posibilitatea ca noul sistem de operare să fie lansat în ziua prezentării; totuși sunt șanse mai mici ca așa ceva să se întâmple, actualizările fiind de obicei oferite ceva mai târziu, cu câteva zile înainte de lansarea noilor modele de iPhone. Ținând cont că evenimentul organizat de Apple va avea loc pe 12 septembrie, ne așteptăm ca noile telefoane să ajungă pe piață în data de 22 septembrie. Urmărind firul acestui raționament, ar însemna că iOS 11 ar putea ajunge la utilizatorii finali pe 19 sau 20 septembrie. Apple cu siguranță va anunța data oficială în care noul sistem de operare va fi lansat pe parcursului evenimentului de săptămâna viitoare.

Sfaturile prezentate prin intermediul aplicației Tips diferă funcție de tipul de dispozitiv pe care aceasta este instalat. Pe iPhone sunt promovate funcțiile Do Not Disturb While Driving, noul Control Center, aplicația Files, plus câteva efecte pentru Live Photos precum Loop sau Bounce. Sfaturile trimise pe iPad se concentrează pe alte funcții, precum multitasking, drag and drop și unele comenzi ce pot fi realizate cu un Apple Pencil.

iOS 11 va fi un update gratuit pentru aproape toate dispozitivele care rulează iOS 10 în acest moment. Utilizatorii de iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro de 9.7″, iPad Pro de 10.5″, iPad Pro de 12.9″ și a șasea generație de iPod vor primi cu toții ultimele actualizări.

Singurele dispozitive care rulează iOS 10 dar nu vor face trecerea la iPhone 11 sunt iPhone 5, iPhone 5c și a patra generație de iPad.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button