GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Apple promite să ajungă la neutralitate carbonică

Asta în doar 10 ani

Apple este o companie ce vrea să fie mereu vârful de lance când vine vorba de lucruri ce vor da bine în presă atunci când sunt anunțate, și care ocazional chiar sunt benefice.

Așa că săptămâna aceasta compania a dezvăluit că intenția de a ajunge la neutralitate carbonică, în ceea ce privește produsele sale. Asta înseamnă că producția, transportul, până și dezvoltarea componentelor necesare de către alte companii, vor avea emisii de carbon ce sunt compensate prin diverse alte metode.

Apple vrea ca până în 2030 să reducă toate emisiile de carbon cu 75%, să se folosească de reciclare pe cât de mult poate, să reducă și consumul de energie, să planteze păduri și să își încurajeze partenerii de afaceri să facă la fel.

Această dezvăluire este cu siguranță îmbucurătoare. Aproape că vă face să vă întrebați dacă va însemna cumva că Apple va renunța la planurile sale de a interzice prin orice mijloc posibil abilitatea clienților și a service-urilor independente de a repara dispozitivele companiei.

Astăzi nu am un răspuns să vă dau, dar poate că va avea Apple unul prin acțiunile sale în curând. Altfel, am putea avea parte doar de o manevră de marketing menită să distragă atenția de la faptul că Apple generează anual foarte mult gunoi electronic, intenționat. Are măsuri puse la punct să se asigure că dispozitivele sale nu pot fi reparate în mod legal.

Ar fi, totuși, și o parte bună aici. Apple măcar va putea planta foarte mulți copacii cu banii pe care nu îi va da pe taxe.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button