5 produse Apple care s-ar putea să moară în 2022
Apple face o mulțime de lucruri mișto. Și tot Apple retrage de pe piață o parte din acele lucruri mișto. Chiar dacă gigantul din California a anunțat o mulțime de chestii interesante care vor defini noul an, asta nu înseamnă că și toate gadget-urile actuale sau „de modă veche” vor trăi să-și vadă urmașii pășind în lumina reflectoarelor.
Cinci exemple în care Apple (probabil că) își va îngropa din jucării
Un MacBook mai cu viață
Clasicul look al MacBook-ului. Air și Pro sunt niște frumuseți în adevăratul sens al cuvântului, dar dacă le comparăm cu iPhone și iPad, celor dintâi le lipsește culoarea. Pentru că de-a lungul vremii, Apple nu s-a obosit să ofere variante mai colorate pentru cele două laptopuri în afară de iterațiile silver, space gray și gold.
În 2022, lucrurile par să se schimbe, doarece ne putem aștepta ca Apple să lanseze noul model MaccBook Air cu scheme de culoare diverse, asemănător iMac-ului. Deci nu va mai trebui să-ți trântești stickere colroate peste MacBook-ul tău blocat între nuanțe de gri și auriu.
Accesoriile VR vor trebui să se lupte cu rivalii Oculus
Oculus Quest de la Facebook va deveni Meta Quest de la… Meta, iar în tot acest timp Apple încearcă să-și lanseze propriul dispozitiv AR/VR anul acesta. Ceea ce nu este neapărat ceva rău, doar că producătorului îi va fi destul de greu să-și mențină headset-ul on-par cu cel dezvoltat de imperiul lui Mark Zuckerberg.
Da, are niște artificii promițătoare, costă (cică) peste 300 de dolari și probabil că nu va avea cine știe ce suport la lansare, dar Apple vrea ca VR-ul său să fie un competitor direct pentru Meta Quest. Îi va fi destul de greu, iar dacă nu investește timp și resurse prețioase, headset-ul „de California” nu va trăi prea mult, poate doar în umbra rivalilor săi, deci mai durează până când să devină un standard precum iPhone, iPad, AirPods sau Apple Watch. Și că veni vorba de Apple Watch…
Husele/carcasele pentru acestea nu vor mai exista
Cred că e normal, întrucât husele de Apple Watch nu sunt atât de populare ca cele pentru iPhone, iar cele deja existente încă imploră să fie cumpărate, și probabil că vor ieși din uz odată ce Series 8 își face debutul. Se spune că Apple va lansa o carcasă rugged pentru Apple Watch modelul 2022, pentru ca cei care practică sporturi extreme să își poată proteja ceasul.
La polul opus Series 7 deja este rezistent la paraf și la apă, iar ecranul acestuia este suficient de rezistent și dur pentru a se opune zgârieturilor și crăpăturilor. Deci în contextul ăsta, chiar sunt curios să văd care e treaba cu o carcasă dură pentru un Apple Watch care deja este voinic.
Smartphone-uri pipernicite
N-am să-i înțeleg niciodată pe oamenii care preferă telefoanele micuțe. Poate pentru cei cu mâinile normale, un iPhone 13 mini pare a fi un dar de la Dumnezeu. Dar pentru mine, el reprezintă mai mult un pachet de gumă Turbo și mi-e greu să îmi dau seama cum te poți uita la filme pe un display așa micuț, în ciuda practicalității sale.
Și totuși, modelele mai micuțe nu au avut succesul acela pe care și l-ar fi dorit Apple, chiar dacă oamenilor le e mai ușor să-și manevreze iPhone-ul cu o singură mână. Se spune că producătorul va renunța la această strategie odată cu lansarea seriei iPhone 14. În viitor, ne putem lua adio de la modele Mini sau SE. Ele vor mai rămâne o perioadă pe piață, dar de data aceasta ne vom îndrepta spre ecrane mult mai mari.
Ecrane istețe?
Mulți utilizatori Apple au prin casă vreun Amazon Echo Show pentru simplul fapt că sunt mai ieftine și sunt compatibile cu ecosistemul companiei. Doar că Apple vrea să schimbe foaia și să lanseze un HomePod cu ecran de mărimea unui iPad. Acesta va juca rolul unui smart hub pentru toată casa, dar deja devine foarte bulversant să înoți prin aceste denumiri și concepte. Un ecran inteligent? O boxă/pod cu ecran? Ecranul inteligent nu are deja și comenzi de pod? Atunci HomePod-ul este doar un hibrid între un ecran smart și un pod pentru dispozitivele smart din casă? Nu știu, pe mine mă doare deja capul.