Apple a fost dată în judecată pentru că urmărește activitatea utilizatorilor
Până recent, compania Apple avea reputația de a avea grijă cu datele utilizatorilor ei, așa cum se bătea în piept însuși Tim Cook pe la deja cunoscutele prezentări de produse sau WWDC (Worldwide Developers Conference). În fiecare dintre ele, aproape fără excepție, un angajat al companiei vorbea preț de câteva minute despre cum Apple nu vinde date și despre cum se respectă cu strictețe dorința utilizatorilor care optează să nu își împărtășească informațiile cu Apple.
Dar toate astea s-au dovedit a fi neadevărate recent, așa cum și colegul meu Tudor a povestit pe site acum câteva zile, articol pe care îți recomand să-l citești pentru a înțelege pe deplin toate datele problemei. Găsești materialul aici.
Noutatea este că Apple a fost dată în judecată în urma anchetei efectuate, conform Bloomberg. În dosarul depus, reclamantul a declarat că intimitatea este unul dintre punctele cheie pe care compania le folosește atunci când vor să vândă un produs, dar garanțiile pe care firma le oferă sunt de-a dreptul iluzorii.
Mai mult, tot în același document se specifică faptul că Apple le dă intenționat consumatorilor impresia că au control asupra modurilor prin care compania le colectează datele personale, când în realitate, toate informațiile specificate de companie, plus altele care nu sunt menționate nicăieri, sunt colectate indiferent de decizia consumatorului.
Rămâne de văzut cum va decurge tot acest proces, iar dacă acele descoperiri cum că Apple minte utilizatorii se dovedesc a fi adevărate în fața unui judecător, atunci compania va plăti scump. Chiar sunt curios dacă subiectul intimității va mai fi un punct așa proeminent în prezentările lor.