TECH

Apple primește titlul de cea mai inovatoare companie din lume

Fast Company tocmai ce a publicat lista sa cu cele mai inovatoare companii din lume pentru 2018, iar în fruntea clasamentului nu este altcineva decât Apple. Anul trecut compania s-a clasat pe locul patru, dar a sărit acum pe poziția de lider datorită lui iPhone X, ARKit, și a altor inovații.

Fast Company explică faptul că în 2017 Apple a lansat AirPods, Apple Watch Series 3, ARKit și iPhone X – toate acestea devenind instant populare în categoriile produselor respective.

Pentru o companie care și-a făcut un renume din faptul că nu a mai avut un hit de la iPad în 2010, Apple a avut un an 2017 foarte bun: AirPods wireless au devenit omniprezente în State; Apple Watch Series 3 este un bestseller; dezvoltatorii au îmbrățișat ARKit, cadrul său pentru realitate augmentată; și până și scepticii au fost uluiți de iPhone X.

În plus, compania este lăudată pentru proiectele sale „ambițioase” de software și hardware, de la lucrările de dezvoltare a cipurilor până la camere, și multe altele. Inteligența artificială este, de asemenea, un avantaj pentru Apple, în cazul în care Fast Company declară că firma „a făcut mari incursiuni„, în ciuda concurenței din partea Google și Amazon.

Mai precis, compania Fast Company subliniază atenția acordată de companie în abordarea centrată pe confidențialitate față de inteligența artificială, unde cea mai mare parte a muncii se face pe dispozitivul în sine:

De exemplu, utilizează tehnici AI pentru a stoarce cât mai multă viață posibil din bateria iPhone-ului. Datorită deciziei Apple de a restrânge cantitatea de informații pe care o agregă și analizează în cloud, compania folosește o mare parte din AI chiar pe dispozitive, în loc să folosească ferme de servere masive.

Cei interesați de lista completă pot arunca o privire pe link-ul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button