GamingMobileȘtiri ITTECH

Apple pregătește un serviciu de abonament pentru jocuri

Conform unui articol publicat pe site-ul Cheddar, se pare că Apple intenționează să lanseze un serviciu de abonament pentru jocuri. Raportul publicației online citează cinci surse anonime care sugerează că Apple discută cu dezvoltatorii de jocuri pentru a-i atrage intr-un nou serviciu de abonament. Similar cu Netflix, utilizatorii ar plăti o taxă fixă ​​pentru acces nelimitat la o selecție de titluri. Alte detalii, cum ar fi prețul sau disponibilitatea, nu au fost menționate.

Discuțiile se pare că s-au referit la Apple ca publisher de jocuri, ceea ce ar indica spre o nouă direcție pentru abordarea acestor produse în cadrul companiei, mai implicată decât până acum. Magazinul virtual App Store este de altfel dominat de jocuri, însă e vorba de foarte multe titluri de tip freemium, care sunt gratuite pentru descărcare și vin cu o mulțime de achiziții in-game. Este un model care nu pare să se potrivească foarte bine cu un serviciu de abonament de 9,99 dolari pe lună. Astfel, e de așteptat ca Apple să își îndrepte atenția către titluri mai serioase de gaming, mai degrabă decât cele de tip Candy Crush.

Procesoarele și unitățile grafice din seria A găsite în iPad și iPhone sunt mai mult decât capabile să rivalizeze cu consolele portabile, cum ar fi Nintendo Switch. La evenimentul iPad Pro, ținut toamna trecuta, Apple a comparat puterea lui A12X cu un Xbox One. O posibilitate este ca Apple să semneze contracte de exclusivitate cu dezvoltatorii, care să aibă ca rezultat o serie de titluri disponibile exclusiv pe platformele sale.

Serviciul de jocuri existent al Apple, Game Center, este în mare parte abandonat. Aplicația Centrul de jocuri a fost eliminată de pe iOS în iOS 10, iar serviciul trăiește acum ca un simplu cadru pentru clasamente și trofee.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button