HiFi-TV

Apple pregătește o pereche de căști high end… care nu sunt Beats!

Căștile AirPods de la Apple Inc. au fost un succes surprinzător. Acum, compania planifică să avanseze și mai mult pe acest segment al pieței.

Potrivit oamenilor familiarizați cu dezvoltarea produsului, gigantul de tehnologie din Cupertino ar lucra la un set de căști over-ear cu funcție de anulare a zgomotului care ar putea rivaliza cu căștile liderilor de pe piață, precum Bose și chiar propria a marca companiei, Beats by Dre. Compania intenționează să lanseze căștile încă de la sfârșitul acestui an, dar s-a confruntat cu provocări de dezvoltare care ar putea amâna lansarea.

Dezvoltarea acestui set de căști s-a desfășurat cu intermitențe, întâmpinând probleme într-un mod similar cu HomePod în timpul dezvoltării sale, inclusiv mai multe reproiectări. Este posibil ca Apple să reproiecteze din nou căștile înainte de lansare sau să elimine total proiectul, așa cum au avertizat unii angajați care au preferat să rămână anonimi, politica firmei interzicându-le să discute produse aflate în dezvoltare.

Pe lângă capacitățile de eliminare a zgomotului, Apple intenționează să includă funcționalități de pairing fără fir, similar cu AirPod-urile. Când compania a achiziționat Beats Music și Beats Electronics în 2014, directorii de la Apple au declarat că succesul afacerii Beats by Dre a fost una dintre forțele propulsoare ale companiei. Căștile produse de Apple ar putea concura direct cu căștile Beats, deși Beats comercializează, de asemenea, căști wireless mai ieftine, care probabil că nu vor concura direct cu noul produs. Cu toată popularitatea AirPod-urilor, căștile wireless Beats destinate sportivilor continuă să se vândă bine.

Apple a renunțat anterior la numele de streaming Beats Music când a lansat Apple Music în 2015. Cu toate acestea, având în vedere puterea numelui de căști Beats, compania va păstra probabil acea marcă dezvoltând în același timp una nouă pentru noile căști.

Beats, Bose, Sennheiser, Sony și Skullcandy sunt principalii jucători pe piața căștilor, care vor genera 20 de miliarde de dolari în venituri anuale până în 2023, aproape dublând vânzările anticipate pentru anul acesta, potrivit Research and Markets. Grupul de cercetare NPD Group a declarat anul trecut că vânzările de căști AirPods și Beats au reușit să ofere companiei Apple o cotă de 27% din piața căștilor fără fir și aproape jumătate din dolarii cheltuiți pe această categorie.

Prețul va fi esențial pentru noile căști Apple. HomePod este cu 100 de dolari mai mult decât concurența principală activată de voce de la Sonos, cu 200 de dolari mai mult decât un Amazon Echo, dar cu 50 de dolari mai puțin decât un Google Home Max. Beats și Bose ambele taxează 350 dolari pentru căștile lor wireless de ultimă generație, în timp ce prețurile Sennheiser variază de la 100 dolari până la 500 de dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button