TECH

Apple pierde Slide to Unlock

Apple deține drepturile asupra câtorva idei despre care ai crede că nu ar putea fi brevetate, dar cumva au fost, precum forma de dreptunghi rotunjit sau alunecarea unui buton virtual pe ecran pentru a debloca telefonul. Unul dintre ele nu mai este valabil!

Procesul început cu ani în urmă, în Germania, între Motorola și Apple (pe vremea cand Motorola era deținută de Google) prin care era disputat brevetul asupra funcției de „Slide to Unlock”, a fost finalizat.

Decizia inițială emisă de instanță a dat dreptate companiei Apple, dar Tribunalul Federal de Brevete al Germaniei a inversat decizia. Mai important, Curtea Federală de Apel a făcut noua decizie permanentă. Nu se mai poate face apel, este irevocabilă.

În Germania Apple nu mai poate pretinde că deține drepturi exclusive asupra funcției de „Slide to Unlock”, iar decizia are șanse bune să se propage în restul Europei.

Neonode N1, telefonul ce avea Slide to Unlock înainte de Apple.

Disputa dintre cele două companii a început ca o consecință a unei decizii luate în 2013, la instanță inferioară, prin care Apple pierduseră inițial brevetul, iar de atunci a escaladat. Baza întregului proces a fost existența funcției „Slide to Unlock” în telefonul mobil Neonode N1, ce a fost lansat în anul 2005 și vândut până în 2008, când compania Neonode a dat faliment. Existența sa înseamnă că Apple nu putea breveta funcția, și nu poate soma producătorii de telefoane bazate pe Android sau alte sisteme de operare să nu o folosească.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button