MORE

Apple pierde drepturile exclusive pentru iPhone in China

Apple chiar n-a avut o perioada prea buna. Vanzari scazute, un incident foarte nefericit la noul sau sediu si interzicerea de-a vinde telefoane second hand in India. Iar lucruri rele continua sa se intample, deoarece acum nu mai are drepturi de exclusivitate asupra marcii „iPhone”.

Asta vine ca o consecinta a unui proces inceput inca din anul 2012, impotriva unei companii numite Xintong Tiandi. Inca din 2007, aceasta vinde accesorii cu numele IPHONE pe piata chinezeasca, ceva ce va puteti imagina ca nu a stat bine cu cei care au creat telefonul celebru.

Totusi, tribunalul a ajuns la concluza ca Apple nu poate sa revendice drepturi exclusive asupra acestui nume, indiferent cum s-ar scrie, pentru ca desi era inregistrat, nu a fost pus in aplicare pe piata decat din 2009. Abia atunci iPhone a inceput sa fie vandut in China.

Argumentul este ca numele iPhone a fost popularizat in China de Xintong Tiandi, si ca urmare au dreptul de a-l folosi pentru produsele proprii, indiferent de cat de mult ar prefera Apple ca asta sa nu se intample.

Asa ca data viitoare cand vedeti accesorii cu marca iPhone venite din China, doar pentru ca nu sunt produse de Apple, nu inseamna ca sunt contrafacute.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button